Erhverv

Kunderne scorer overskuddet hos Jysk Energi

Kunderne hos Jysk Energi kan se frem til en mindre besparelse i år som resultat af overskuddet i 2018. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Jysk Energi kommer ud med et overskud på 22 millioner kroner. Det er et dårligere resultat end i 2017, men overskuddet kommer kunderne til gode. 30.000 privatforbrugerne sparer 100 kroner på nettariffen i 2019.

Holstebro: 100 kroner mere eller mindre om året ændrer ikke grundlæggende på en families privatøkonomi.

De fleste ser dog hellere en besparelse end stigning. Og en besparelse på 100 kroner om året er, hvad kunderne hos Jysk Energi kan se frem til at slippe 100 kroner billigere, da nettariffen bliver reduceret med 20 procent i 2019.

Det er energiselskabet, Jysk Energi, der har besluttet at reducere nettariffen med 20 procent. På den måde ryger stort set hele overskuddet for 2018 tilbage til forbrugerne. Besparelsen går til 30.000 privatforbrugere under NOE Net, der er ejet af Jysk Energi. Besparelsen for store elforbrugende virksomheder er markant større.

- Det er en ny strategi hos Jysk Energi, at vi gerne vil tilgodese vores kunder, der ejer os. Derfor går en stor del af overskuddet tilbage til dem. Vi har ikke brug for at konsolidere os yderligere. Det er et paradigmeskift, som lovgivningen giver mulighed for, siger administrerende direktør hos Jysk Energi, Lars Naur.

På mandag skal Jysk Energis generalforsamling godkende, at 20 millioner kroner af overskuddet går tilbage til kunderne.

Mindre overskud

Besparelsen kunne have været større, da Jysk Energi kommer ud af 2018 med et betragteligt mindre overskud end i 2017, hvor der var et plus på 62 millioner kroner. Overskuddet i 2018 landede på 22,3 millioner kroner.

- Resultatet er ikke så godt som i 2017. Det skyldes først og fremmest store tab på værdipapirer i fjerde kvartal, men det har allerede forbedret sig i 2019, siger Lars Naur, der kan se tilbage på et år, hvor omsætningen er stigende på grund af større salg og stigende elpriser.

Det medvirker også positivt på regnskabet, at vindmøllerne i Nissum Bredning har været i drift i ni måneder i 2018.

- Det ser bedre ud end ventet, selv om 2018 var et år med mindre vind end normalt, så det område ser godt ud for 2019, siger den administrerende direktør.

Forventningen til 2019 er, at overskuddet vil blive på 40-45 millioner kroner.

0/0
Annonce
Erhverv

Vestjysk maskinforhandler måtte sælge ud for at bevare lokalt John Deere-salg

Erhverv

Profil Møbler lukker og flytter sydpå

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Appel til politikerne: Landbruget vil gerne være grønnere, men det kræver hjælp

Erhverv

Her er Østjyllands bedste iværksættere

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Annonce