Annonce
Holstebro

Kunder kan se frem til lavere regning: Sætter tariffen ned med 25 millioner kroner

- Det er næppe så mærkbart for den enkelte husstand, som det er for de store erhvervskunder, der virkelig bruger megen strøm, siger direktør i Jysk Energi, Lars Naur. Foto: Center for Energibesparelse
Ikke mindst det lokale erhvervsliv kan i disse corona-tider få glæde og gavn af den billigere elektricitet, mener direktør i Jysk Energi.
Annonce

Holstebro/Struer/Lemvig: Trods udsigt til et dårligere regnskab i 2020 fortsætter Jysk Energi med at udlodde lavere nettariffer via netselskabet NOE Net.

I alt vil selskabet sænke tarifferne med 25 millioner kroner, oplyser direktør Lars Naur.

Jysk Energi tjener penge på salg af vindmøllestrøm, salg af energi til en fjerdedel af de danske kommuner og andre kommercielle aktiviteter. En del af overskuddet kanaliseres nu ud i netselskabet, som dermed kan sænke tarifferne for de omkring 30.000 netkunder i Holstebro-, Lemvig og Struer-området.

Ikke mindst det lokale erhvervsliv kan i disse corona-tider få glæde og gavn af den billigere elektricitet, mener direktøren.

- Det er næppe så mærkbart for den enkelte husstand, som det er for de store erhvervskunder, der virkelig bruger megen strøm, siger Lars Naur.

- Men det er kunderne, det skal komme til gavn. De er vores "aktionærer".

Annonce

Det er godt

Bestyrelsesformand Anton Bro fra Jysk Energi oplyser i en pressemeddelelse, at koncernen forventer, at 2020-regnskabet bliver ”væsentligt ringere” end i 2019:

- Men egenkapitalen skal ikke vokse mere, siger Anton Bro, der mandag fremlagde forslaget om en nedsættelse af tarifferne.

Samme øvelse lavede selskabet også sidste år.

Hos en af områdets største forbrugere af strøm, Vald. Birns Jernstøberi, er beslutningen om at sænke netarifferne godt nyt:

- Det hilser vi virkelig velkomment. Det er med til at sikre vores konkurrencedygtighed, så det kan vi kun være glade for, siger Jens Axel Birn.

Den eneste ærgrelse han har er, at mens han slipper billigere med lavere netafriffer hos NOE, så stiger de nærmest tilsvarende hos det statslige Energinet.

- Med nedsættelsen lokalt, ender det formentligt med at blive omkostningsneutralt. Men det er langt bedre end det modsatte. Så selvfølgelig hjælper det os, siger Jens Axel Birn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce