Debat

Kun Socialdemokratiet taler vores fødevarer ned

Fatma Øktem

Verdensmestre: Den danske fødevare- og landbrugsklynge er verdensmestre i at levere sunde og sikre fødevarer til de mest kræsne forbrugere over hele kloden. To tredjedele af dansk danske landbrugsproduktion sælges som højkvalitetsprodukter.

Sådan kan man præstere, når man er ambitiøs – og bliver ved med at udvikle og forbedre sin produkter og produktionsformer generation for generation. Derfor er hver eneste investering, der sker i landbrugs- og fødevareerhvervet i dag også en investering i mere miljøvenlig produktion, mere dyrevelfærd og større hensyn til klimaforandringerne.

Jeg er stolt af, hvad dansk landbrug præsterer – både herhjemme og på eksportmarkederne. Jeg er stolt, når Landbrug & Fødevarer sammen med Danmarks Naturfredningsforening leverer et fælles oplæg til, hvordan vi kan mindske klimaforandringerne.

Og som østjysk Venstre-politiker gør det mig helt særligt stolt, når både Danish Crown og Arla – som begge ligger i vores baghave i Østjylland – sammen med deres leverandører i landbruget leverer klimastrategier, der ligger sig helt op ad regeringens ambitiøse klima- og energipolitik.

De to østjyske fødevare-giganter beviser, at Danmark har et erhvervsliv i verdensklasse. Som både leverer på verdens mest ambitiøse klima- og miljøindsats – og samtidig leverer højkvalitetsprodukter, som bidrager til den indtjening, der finansierer fremtidens vækst og velfærd i Danmark. Landbrugs- og fødevareklyngen beviser endnu engang, at Danmark er verdens grønne stormagt. Tusind tak til landbruget og fødevareklyngen for det!

Kun tidligere fødevareminister Dan Jørgensen (S) og tidl. miljøminister Ida Auken (SF og R) kan ikke finde ud af at klappe med, når dansk landbrug henter international hæder og investerer stort i grønne løsninger. Her forsømmer man aldrig en lejlighed til at tale fyrtårne inden for dansk erhvervsliv ned. Senest Dan Jørgensen i avisen Danmark 8. marts. De har ikke rigtig forstået, at det er, når vi taler sammen og arbejder sammen, at Danmark er stærkest.

I modsætning til dansk landbrug har de to tidligere ministre ikke selv leveret noget som helst bidrag til at gøre Danmark til et grønt foregangsland.

De blev underkendt af deres egen Natur- og Landbrugskommission. Alle Ida Aukens og Dan Jørgensens egne eksperter i Thorning-regeringens Natur- og Landbrugskommissionen underkendte hele det faglige grundlag for den miljøpolitik, som rød blok har prædiket siden 1970'erne. De blev sat på bænken af både miljø-eksperterne og danskerne ved sidste folketingsvalg.

0/0
Annonce
Læserbrev

Miljø. Ryd op ved Høfde 42

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

Leder For abonnenter

Valgplakater eller ej

To valg står for døren. Partimedlemmerne har haft rigtig travlt med at hænge valgplakater op til begge valg, så i denne tid er der ekstremt mange valgplakater, når man bevæger sig rundt ikke blot i bybilledet, men også når man kører på landevejene, hvor landmænd har lagt jord og halmballer til nogle meget store nogle af slagsen. Der er kamp om de bedste placeringer, og der konkurreres flittigt i at gøre dem så iøjnefaldende som muligt, og det ses ofte ved, at der hænger et meget stort antal plakater af den samme kandidat inden for et lille område. Har det nogen effekt? Ja, det kan jo nok diskuteres længe, men det kan ikke afvises, at det påvirker usikre vælgere, hvis der hænger et meget stort antal plakater for den samme kandidat, da det jo giver det indtryk, at der er en voldsom opbakning. Skal vi afskaffe dem? Nej, der er en god dansk valgtradition, som sætter kulør på den demokratiske proces. Men derfor kan man jo godt diskutere måden, det gøres på. Og det gør nogle så. Valgplakaterne giver ofte anledning til debat. Senest har det socialdemokratiske byrådsmedlem Lars Stampe fra Holstebro, været ude med, at der er for mange, og at de er lavet af miljøfarligt plastik. Han vil have dem samlet på dertil indrettede standere, så de ikke pryder hver en lygtepæl. Har han ret i, at de er produceret af miljøfarligt plastik, så er der en del partier, der har et problem, da de i deres valgkamp har fokus på netop miljøet og bekæmpelsen af overforbruget af plastik. Har man det som budskab, så må man selvfølgelig gribe i egen barm og finde et andet materiale til disse plakater. Problemet med de gamle af træ og pålimede plakater var jo, at et regnvejr kunne være særdeles hård ved disse plakater. Men skal der være dertil indrettede standere til plakater? Det ville i givet fald tage det "sjove" af plakaterne. Det er jo netop fantasien, der gør, at det kan være morsomt at se på plakaterne. Selvfølgelig skal de ikke hænge ulovligt, hvor der er mange, der hænger alt for tæt på vejkryds med risiko for trafiksikkerheden. Men skulle det hele sættes i system, så går det spændende af det, og så kan man lige så godt lade være. Vi ser ofte en kritik fra nogle partier om, at der er andre, der breder sig alt for meget. Det er klart, da der er små partier med få medlemmer til at gøre arbejdet og få penge til at betale, der føler sig trynet af de store med mange medlemmer og dermed penge og plakater. Men det er jo lige som spillets regler. Og når reglerne overholdes, så er plakaterne en del af den danske valgkultur.

Læserbrev

Ytringsfrihed. Fjernelse af blasfemiparagraffen - et udslag af politisk opportunisme

Læserbrev

EU. Ja til EU's kerneværdier – nej til fælles EU-skatter

Læserbrev

Valg. Now you see me, now you don't

Annonce