Annonce
Holstebro

Kun i København er flere sigtet for at bruge mobiltelefon, mens de kører bil

I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor. Foto: Rådet for Sikker Trafik.
I Midt- og Vestjyllands Politikreds er 92 sigtet for at bruge håndholdt mobil, tablet, pc eller andet udstyr.
Annonce

Holstebro: De midt- og vestjyske landveje hører tilsyneladende ikke til landets mest sikre at færdes på.

I hvert fald ikke, hvis man sammenholder antallet af sigtelser i landets politikredse, der i perioden fra mandag den 14. september til søndag den 20. september gennemførte en landsdækkende, målrettet indsats mod uopmærksomhed i trafikken.


Mange trafikanter har alt for travlt med andre ting, når de færdes i trafikken. Vi skal blive meget bedre til at være tilstede i trafikken i stedet for at have fokus på mobiltelefoner, fragtbreve, GPS eller hvad der nu ellers frarøver os vores opmærksomhed.

Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.


I Midt- og Vestjyllands Politikreds blev 92 sigtet for at bruge håndholdt mobil i den pågældende uge. Det overgås kun af Københavns Politi, der har noteret 228 tilfælde af håndholdt mobil under kørslen. I Nordjylland og Østjylland nåede antallet af sigtelser op på henholdsvis 71 og 72.

Uopmærksomhed i trafikken

I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor.

I gennemsnit foretager vi os distraherende ting i 30 procent af den tid, vi kører bil.

70 procent af dét, der distraherer os, foregår inde i bilen.

Kilde: Rigspolitiet.dk

Det er alt for mange, mener Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter:

- Uopmærksomhed i trafikken koster liv, og mange trafikanter har alt for travlt med andre ting, når de færdes i trafikken. Vi skal blive meget bedre til at være tilstede i trafikken, i stedet for at have fokus på mobiltelefoner, fragtbreve, GPS eller hvad der nu ellers frarøver os vores opmærksomhed, udtaler Christian Berthelsen i en pressemeddelelse.

På landsplan blev 844 sigtet for brug af håndholdt telekommunikationsudstyr - primært for mobil, men det kan også være tablet, computer eller andet kommunikationsudstyr. Tallet dækker over biler, varevogne, lastbiler, busser, knallerter og cykler.

Annonce

Hvert tredje uheld

Uopmærksomhed er blandt de hyppigste uheldsfaktorer i trafikken og kan være årsag til en tredjedel af alle uheld, viser undersøgelser. Politiets målrettede indsats skal være med til at nedbringe distraktion som uheldsårsag. Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne "Læg mobilen, så er du lægger - Kør bil, når du kører bil" og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan.

- Et øjebliks uopmærksomhed kan betyde, at du selv eller et andet menneske ikke kommer hjem til sin familie igen - det er ikke det værd, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce