Annonce
Holstebro

Kun en kort fornøjelse: Nu er der gratis kompost på genbrugspladsen

Der har i en uge været gratis kompost på genbrugspladsen i Holstebro. Men snart vil det være slut med kompost i denne omgang. Lageret er opbrugt. Foto: Morten Stricker
Der har i en uge været kompost på genbrugspladsen i Holstebro - men i løbet af bededags-ferien vil det sidste læs være væk - for Nomi4S er løbet tør for kompost.

HOLSTEBRO: Der er alligevel gratis kompost på genbrugspladsen i Holstebro, og det har der været den seneste uge.

- Vi har fundet et hjørne, så vi har haft kompost siden sidste uge, fortæller Lene Flæng fra borgerservice i Nomi4S.

I Holstebro er de første to lastbiltræk med knap 60 tons blevet hentet af borgere i løbet af den første uge med kompost.

- Vi har fået et læs her torsdag morgen, men det bliver det sidste læs, som vi får i denne omgang, fortæller Lene Flæng.

Onsdag meddelte Nomi 4S, at selskabet var løbet tør, da der har været en betydelig større efterspørgsel på den gratis kompost end forventet.

- Efter sommerferien kan der igen hentes kompost på genbrugspladserne i Kåstrup, Holstebro, Harboøre, Lemvig, Bækmarksbro, Ulfborg og Vinderup, står der i en meddelelse.

Men der er altså fortsat kompost flere steder - men kun indtil det er hentet på små trailere og læsset med håndkraft.

Annonce

Glad for interessen

Finn Thøgersen (V), der er formand for bestyrelsen i Nomi4S, er glad for den store interesser, der har været for den gratis kompost.

- Det er jo det haveaffald, som borgerne selv har afleveret på genbrugsstationer, som de kan hente som kompost. Så det er da dejligt, at interessen er så stor, siger Finn Thøgersen.

Han er også tilfreds med, at det lykkedes at finde et sted til komposten på genbrugspladsen i Holstebro, selv om meldingen i først omgang var, at der ikke var plads nok.

- Forårsrengøringen i haven er ved at være overstået, så der er ikke så mange, som kommer med haveaffald, siger Finn Thøgersen.

Han forventer, at der vil være større mængde kompost til rådighed næste forår.

- Det tager et par år at forvandle haveaffald til kompost, påpeger han.

Det er på et stort anlæg ved Kærgårsmølle syd for Vigen, at komposten bliver lavet, og hidtil er den blevet afsat til landmænd.

Det er først år, der har været gratis kompost på genbrugspladser i Holstebro og Lemvig kommuner, mens Struer får kompost, når genbrugspladser er bygget om.

I Skive har der været gratis kompost i flere år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce