Annonce
Holstebro

Kun 14 sygeplejersker vil frivilligt være en del af corona-beredskab - 16 er blevet tvunget

For få sygeplejersker vil stå standby til nyt corona-beredskab. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen
Det har ikke kunnet lade sig gøre af frivillighedens vej, at få mandskab nok til det corona-beredskab, der skal træde til, hvis corona-tallene stiger så meget, at en ny oprustning på akutmodtagelsen bliver nødvendig.
Annonce

Holstebro: Ad flere omgange har Hospitalsenheden Vest henover efteråret forsøgt at få sygeplejersker til at melde sig frivilligt til det corona-beredskab, som inden for tre dage skal kunne etableres, såfremt behovet opstår igen - det såkaldte fase to-beredskab, hvor sygehusene opruster i akutmodtagelsen med yderligere 30 sygeplejersker.

Målsætningen lød ordret, at etableringen skulle ske "via frivillighedens vej".

Men indtil videre har kun 14 meldt sig frivilligt. Så 16 sygeplejersker er blevet tvunget af ledelsen. De 30 er denne fredag startet i et introforløb.

- "Tvunget" er jo et voldsomt ord, men det er jo dit valg, om du vil bruge det ord, siger sygeplejefaglig direktør, Ida Gøtke, der videre forklarer:

- Jeg havde da drømt at flere ville melde sig. Men jeg havde ingen ambitioner om at alle 30 kom ad frivillighedens vej. Men det er klart, at det, vi var igennem i foråret har sat sit præg i medarbejdergruppen, siger hun.

Og hvad var I helt præcist igennem i foråret?

- I foråret havde vi et højt antal smittede og indlagte. Og vi fik også flere smittede medarbejdere. Så der var både en voldsom arbejdsbyrde og den her risiko for selv at blive syg, siger hun.

Og hvilken sikkerhed har medarbejderne så for, at det ikke sker igen?

- At vi på alle parametre har mere styr på det nu. Blandt andet med værnemidler og arbejdets organisering. Danmark blev jo taget med benene først - der er vi et helt andet sted nu, siger hun.

Hvorfor er det så i orden, at ledelsen udpeger 16 medarbejdere?

- Jeg har forståelse for, hvis man ikke melder sig frivilligt. Men da jeg jo skal stille med et mandskab, så må ledelsen udpege. Det synes jeg er fair, siger hun.

Hvorfor har I ikke iværksat det her fase to-beredskab før?

- Da aftalen lå til anvendelse 1. juli, var der ikke var noget særligt smittetryk eller antal indlagte, så det vi dengang havde allermest brug for, var at holde ferie, og så tage det her, når vi var tilbage fra ferie. Nu tager vi fat på det, fordi smittetrykket er stigende. Og jeg synes bestemt ikke, at vi har sovet i timen, siger hun.

Annonce

Når der er brug for jer

Sidstnævnte er kredsformand i Dansk Sygeplejeråd Midtjylland, Anja Laursen, uenig i.

- Man har godt kunne håndtere det her tidligere, hvis man ville. Man skulle have taget det op før sommerferien, så man kunne have startet dialogen tidligere, og man kunne have tid til at identificere, hvorfor så få melder sig frivilligt og kunne klæde folk på fagligt på til opgaven tidligere, siger hun og forklarer videre:

- Og så er der altså noget utryghed. De sygeplejersker der har haft corona - eller haft kolleger med det, kan man vel ikke klandre for at være utrygge, siger hun.


Jeg havde da drømt at flere ville melde sig. Men jeg havde ingen ambitioner om at alle 30 kom ad frivillighedens vej. Men det er klart, at det, vi var igennem i foråret har sat sit præg i medarbejdergruppen.

Ida Gøtke, sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenheden Vest


Dertil kommer den løn, sygeplejerskerne bliver tilbudt.

Helt kort fortalt gælder, at hvis man står til rådighed for beredskabet, får man et tillæg på 1.311,34 kr. om måneden. Hvis man overgår til tjeneste på en afdeling med Covid-19-patienter, får man et engangstillæg på 1.573,61 kr. for hver gang, man flyttes - også når man flyttes tilbage til sin vanlige afdeling.

- Sygeplejerskerne finder ikke honoreringen tilstrækkelig, for at de synes ikke, det er attraktivt. Blandt andet også fordi, man jo at man med tre døgns varsel kan få ændret sin arbejdsplan - og dermed miste nogle fridage, siger hun.

Men den løn-aftale har I jo selv indgået med Danske Regioner?

- Ja, men sygeplejerskerne finder ikke honoreringen tilstrækkelig, siger hun.

En ting er lønnen, men er det ikke sygeplejerskernes job at træde til, når der er brug for dem?

- Det gør de også. Men det er vel fair nok, at man - også for patienternes skyld - kan nå at optræne den rette faglighed. Og sygeplejerskerne har også et behov for at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen. Man har i forvejen trukket store veksler på sygeplejerskerne både i foråret og under den nuværende situation, hvor man afvikler ekstra aktivitet, fordi sundhedsvæsenet lukkede ned - alt er i pukkelafvikling lige nu - så sygeplejerskerne er slidte, lyder kritikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De kommer med musik for alle pengene

Annonce