Annonce
Struer

Kulturinstitutioner skal blive ved med at søge statslige hjælpepakker først

Midtpunktet Thyholm må vente lidt endnu på at få en afklaring på, om de kan få huslejefritagelse for marts og april måned fra Struer Kommune. Arkivfoto
Kultur- og fritidsudvalget vil gerne hjælpe kulturinstitutionerne i Struer, der oplever nedgang i indtægt på grund af corona, men først og fremmest skal de søge statens hjælpepakker
Annonce

Struer: På et møde i kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune i mandags fremgik det, at Struer Energi Park har søgt kompensation for manglende hallejeindtægter på grund af covid-19, som har umuliggjort flere arrangementer i hallen.

Også andre kulturinstitutioner og foreninger som Venø Festival samt Midtpunktet på Thyholm har tidligere søgt om diverse økonomiske hjælpemidler fra udvalget som følge af covid-19. En principbeslutning om, at bevilgede tilskud eller underskudsgarantier til arrangementer uden yderligere ansøgning kan overføres til senere på året eller udskydes til næste år er allerede blevet vedtaget. Men Midtpunktet, som tidligere har ansøgt udvalget om huslejefritagelse, venter stadig på svar. Også beslutningen om henvendelsen fra Struer Energi Park blev udsat på mødet mandag.


Jeg tror ikke rigtig, der er nogen, der har det fulde overblik over det her, så det tager tid.

Kristian Hedegaard, Midtpunktet


- Vi vil gerne holde møde med hallerne og kulturinstitutionerne generelt med henblik på en dialog omkring deres økonomiske situation og finde ud af, om de har søgt muligheder for kompensation statsligt i form af bidrag fra hjælpepakkerne, siger udvalgsformand Lars Møller Pedersen (S).

Annonce

Har søgt

Det har Midtpunktet allerede gjort og også fået en smule ud af, men der mangler stadig penge.

- Heldigvis har vi en god økonomi, og vi er ikke i likviditetsmæssige problemer, siger centerleder Kristian Hedegaard.

Siden da er der dog kommet nye hjælpepakker til kulturlivet, og dem skal Midtpunktet nu også søge, før kultur- og fritidsudvalget vil tage stilling til, om Struer Kommune kan fritage dem for husleje i marts og april måned, hvor alt var lukket ned.

- Jeg tror ikke rigtig, der er nogen, der har det fulde overblik over det her, så det tager tid. Vi har et fint samarbejde med kommunen, synes jeg, siger Kristian Hedegaard.

Også situationen hos Musikskolen, der i foråret manglede cirka 40.000 kroner i indtægter, er uafklaret. Ifølge et referat fra et møde i udvalget i august måned er det endnu for tidligt at vurdere de fremtidige økonomiske konsekvenser for Musikskolen Struer, der til næste år forventer nedgang i antallet af elever.

- Vi hjælper gerne dem, der har behov for det, men så vidt jeg ved, er der ikke nogen, der er i likviditetsmæssige problemer. De er nødt til at søge de statslige hjælpepakker først, siger Lars Møller Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce