Annonce
Kultur

Kultur- og fritidsudvalg udskyder corona-beslutninger til august

Ansøgninger til kultur- og fritidsudvalget om økonomisk hjælp på grund af corona samles til et møde i august. Arkivfoto: Morten Stricker
Medmindre, der er tale om et akut økonomisk behov, vil beslutninger om økonomisk kompensation til kulturinstitutioner- og arrangementer aflyst eller udskudt på grund af corona blive behandlet på et møde i august i Struer Kommune
Annonce

Thyholm: Corona-virussens indtog i Danmark har gjort det umuligt at få gennemført en lang række kulturarrangementer hen over sommeren, heriblandt Kilen Rock, Venø Festival samt planlagte koncerter og udstillinger hos Midtpunktet, Folkets Hus, Gimsinghoved og mange flere.

I den forbindelse har kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune løbende modtaget ansøgninger fra diverse kulturinstitutioner om økonomisk håndsrækning af den ene eller den anden art. De mere presserende af slagsen er allerede blevet behandlet, mens to ansøgninger er blevet rykket til et møde i udvalget i august.

- Det vil give eventuelle andre mere tid at løbe på i forhold til at få ansøgt. Vi er stadig i gang med at få et overblik over situationen, og vi kan sagtens behandle ansøgninger nu og her, men for at være sikre på at vi får alt med, venter vi til mødet i august, siger Lars Møller Pedersen (S), formand for kultur- og fritidsudvalget.

De to ansøgninger er fra Venø Festival, der har sendt en forespørgsel om at få det tilskud, festivalen fik tildelt i 2020, overført til 2021. Den anden er fra Midtpunktet på Thyholm, der ansøger om huslejefritagelse.

Vi står ikke i likviditetsproblemer, vi har bare bedt om lidt hjælp da vi gerne vil minimere tabet så meget som muligt.

Kristian Hedegaard, centerchef, Midtpunktet

Annonce

Afdæmpe faldet

Alle ansøgere hos kultur- og fritidsudvalget skal, inden de ansøger udvalget have undersøgt, om de kvalificerer sig til nogle af regeringens hjælpepakker. Det gør Midtpunktet ikke, da de modtager tilskud fra Struer Kommune, men de har alligevel mistet omkring 200.000 kroner, hvis den nuværende nedlukning fortsætter til og med august, vurderer Kristian Hedegaard, der er centerleder for Midtpunktet.

- Vi er hårdt ramte, ligesom så mange andre. Vi har heldigvis haft en fornuftig økonomi, men det er klart, at jo flere indtægter vi mister, jo færre midler har vi at rutte med i forhold til at gøre Midtpunktet et interessant hus for kultur og foreninger, siger Kristian Hedegaard.

De har derfor søgt kommunen, der ejer bygningen, som Midtpunktet lejer sig ind i om huslejefritagelse, for at afdæmpe faldet en smule.

- Vi står ikke i likviditetsproblemer. Vi har bare bedt om lidt hjælp, da vi gerne vil minimere tabet så meget som muligt, siger Kristian Hedegaard.

Han har derfor ikke noget imod, at Midtpunktets ansøgning er blevet udskudt til august-mødet.

- Alle vil selvfølgelig gerne have en afklaring med det samme, men her giver det også mening at udskyde det lidt, da der også er en masse ting, der skal afklares på statsligt niveau, siger Kristian Hedegaard.

På det seneste møde i kultur- og fritidsudvalget blev der også vedtaget en principbeslutning om, at bevilgede tilskud eller underskudsgarantier til arrangementer uden yderligere ansøgning kan overføres til senere på året eller udskydes til næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce