Annonce
Lemvig

Weekenden byder på kultur i museets have

Der er et stort kulturarrangement i haven ved Lemvig Museum. Det foregår lørdag eftermiddag. Privatfoto
Lemvig Museum åbner lørdag den 15. juni udstillingen Trækfuglevej med et større arrangement

LEMVIG: Lemvig Museum inviterer til en minikulturfestival i museets have lørdag den 15. juni om eftermiddagen. Anledningen er, at museet åbner sommerens store udstilling "Trækfuglevej" med fotografier af Kirsten Klein, rejseskitser af billedkunstneren Steen Folmer Jensen og digte og rejseskildinger fra Italien af Thøger Larsen.

Minikulturfestivalen er samtidig Lemvig Museums bidrag til den store regionale kulturfestival Genopdag. Museet har sammensat et varieret program, der ud over udstillingsåbningen består af en række spændende kunst og kulturoplevelser. Forfatteren og Thøger Larsen-kendere Knud Sørensen holder åbningstalen og læser digte op. Skuespillerne Roberta Carreri og Kai Bredholt fra Odin Teatret opfører medrivende, triste, glade og festlige traditionelle italienske sange. Desuden har komponisten Kristian La Cour sat melodi til en række af Thøger Larsens digte fra Italien. De vil i løbet af arrangementet blive uropført som fællessang under ledelse af komponisten. Det hele bindes sammen af museumsformidler Lars Mathiesen, der er eftermiddagens konferencier.

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne, men hvis man vil være sikker på at få plads, skal man tilmelde sig til museet snarest. Her kan man også bestille en italiensk inspirerede tapasplatte, der er sat sammen af Slagter Mortensen. Det er en ”symfoni” af nordiske og sydlandske delikatesser og koster 85 kroner. Museets have er åben fra kl. 13.00, og her kan man også købe kaffe og læskende drikkevarer, som kan nydes før og under arrangementet.

Udstillingen og arrangementet er blevet til med støtte fra Færch Fonden, Det Obelske Familiefond og Lemvig Kommune. Til udstillingen udgives et smukt katalog – en poetisk rejse i ord og billeder til San Cataldo i det sydvestlige Italien.

Oplevelserne er blevet omsat til kunst og resultat ses på Lemvig Museum frem til og med efterårsferien.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce