Annonce
Debat

Kultur betaler sig

Lene Dybdal (S). Foto: Jens Bach

Læserbrev: Jeg er utrolig stolt af den store mangfoldighed, der er i kulturen i Holstebro Kommune. Kulturen favner bredt og er på mange måder blevet en del af vores dna i Holstebro Kommune.

Den kulturprofil, vi har i dag, hviler på en satsning tilbage i 60'erne, hvor modige politikere blandt andet købte Maren og dermed lagde grundstenen til vores kulturprofil. Vi har lært meget af vores mange kulturinstitutioner. Vi har givet dem noget at arbejde med, investeret i dem, vist dem vores tillid og vi har fået meget igen. Vi har lavet byttehandler.

Eugenio Barba, Odin Teatret kom til os i starten af 60'erne og bad om et sted at være, og tak for det. Odin Teatret skilte sig ud i teaterverdenen som unikke, og det har vi nydt godt af. De har blandt andet lært os at lave Festugen, et kæmpemæssigt fælleskabsprojekt. En gigantisk teaterforestilling med det formål at skabe samhørighed og fællesskab i kommunen. Det er lykkedes. Vi kan med stolthed sige: ”Vi har kulturen til forskel”. Vi er kendte i hele Danmark, for at være en kulturkommune. Snart får vi også to store kulturuddannelser til Holstebro, netop fordi vi tør satse på kulturen og stå ved, hvem vi er. Det gør mig rigtig stolt.

Annonce

Vi har nogle af Danmarks førende institutioner inden for kunst og kultur i Holstebro Kommune. Vi har gode, stærke idræts- og kulturtilbud til både børn, unge og voksne. Vi tiltrækker unge og familier til Holstebro Kommune, netop fordi vi har den kultursatsning. Virksomheder ser også på den faktor, når de skal finde et nyt sted at etablere sig. Det er ikke kun erhvervsvenlighed, de kigger på, men også kulturlivet. De undersøger, om vi investerer i kultur. En moderne virksomhed vil gerne gøre brug af kulturen til øget vækst i egen virksomhed og glade medarbejdere.

I september indgik den verdensomspændende møbel-og indretningskæde IKEA en lang række partnerskaber med kulturlivet som led i deres markedsførings- og udviklingsstrategi. Hvorfor? Fordi det kan betale sig. Såre enkelt.


Er investering i kultur så pengene værd?

JA, det mener jeg - og det gør de også i IKEA.

I september indgik den verdensomspændende møbel-og indretningskæde IKEA en lang række partnerskaber med kulturlivet som led i deres markedsførings- og udviklingsstrategi. Hvorfor? Fordi det kan betale sig. Såre enkelt. Fordi investering i kultur giver pengene mangefold igen, præcis som de modige politikere så dengang tilbage i 60'erne. Tager IKEA fejl? Nej det gør de ikke. De gør det udelukkende for at tiltrække flere kunder og dermed øge omsætningen, det er godt tænkt.

Vi skal forsætte den gode udvikling i Holstebro Kommune ved at investere i kultur som løftestang til vækst og udvikling. Det vil jeg forsat arbejde for i den kommende byrådsperiode.

Annonce
Holstebro

Ejer melder sig klar til at genopbygge kro - og kommer med appel til nysgerrige sjæle

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Voldsomt snevejr lammer trafikken: - Skal du ikke noget meget vigtigt, så bliv hjemme

Erhverv For abonnenter

50 procent af medarbejderne blev fyret: Halvandet år efter er det ualmindeligt svært at få nye folk

Holstebro

Det meste af det, du skal bruge til juledekorationen, finder du i haven og i naturen

Erhverv

Dykkerfamilie henter overskud på 58 millioner: På havets bund finder de 200 kilo dybvandsbombe

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Men hvem skal passe farmor?

Leder For abonnenter

Smil til de ansatte gennem mundbindet

Erhverv

'KUMO-Henrik' har solgt KUMO: - Det er en kæmpe beslutning

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kultur

Forslag til lokalplan klar: Frivillige håber på at begynde nybyggeri i efteråret 2022 - to år senere end planlagt

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

For seks år siden blev planerne om ny helårsbane sat i gang, men først har coronasmitte, og nu sneen udskudt indvielsen: - Det er lidt ligesom at blive slået hjem i ludo

Annonce