Annonce
Lemvig

Krondyrene var målet: Kronprinsen på Kongejagt i Klosterheden

Kronprins Frederik står igen i år som vært for dagens kongejagt i Klosterheden. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Krondyrene målet for dagens jagt med Kronprins Frederik i Klosterheden

Klosterheden: Fredag morgen var Kronprins Frederik igen vært for den årlige Kongejagt i Klosterheden.

Allerede da det begyndte at lysne, var dagens gæster mødt frem i skovridergården i Klosterheden, hvor kronprinsen selv bød velkommen, hvorefter dagens parole blev gennemgået. Det er en gennemgang af, hvordan dagens jagt afvikles og om der er særlige omstændigheder, som jægerne skal tage hensyn til.

Det var prins Henrik, der for mange år siden genoplivede de årlige kongejagter i Klosterheden, hvor der findes en stor bestand af krondyr. Det er netop krondyrene, der er målet for dagens jagt. Kronprinsen var den eneste kongelige på årets gæsteliste, som der ud over bestod af en række af kronprinsens egne venner samt enkelte lokale deltagere. Nationalmuseets direktør Rane Willerslev var også inviteret, men havde som den eneste været nødsaget til at melde afbud.

Alllerede klokken 8.30 var jægerne klar til at køre ud på deres posten og gå i gang med dagens jagt, der er arrangeret af de ansatte i Klosterheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce