Annonce
112

Efter brand på Humlum Kro: Forpagterpar må alligevel ikke bruge nedlagt plejehjem

Forpagterne af Humlum Kro er nu på udkig efter et andet midlertidigt sted at drive restaurant, men fokus ligger på at få kroen op og køre igen. Arkivfoto: Morten Stricker
Først forlød det, at Jeanette og Kenneth Thomsen midlertidigt kunne bruge Rosengårdens lokaler, mens Humlum Kro blev restauraureret efter branden. Men den plan er nu gået i vasken

Humlum: Det var et lys i mørket for forpagterne af Humlum Kro, Kenneth og Jeanette Thomsen, da de få dage efter den ødelæggende brand på kroen 16. september fik at vide, at de ville kunne få lov at låne lokalerne i det nu nedlagte plejehjem, Rosengården, mens kroen blev bygget op igen. Så kunne parret stadig drive restaurant og lave mindre selskaber. Ifølge Jeanette Thomsen var Struer Kommune meget positive omkring idéen, og det eneste, der skulle på plads, var egentlig det formelle.

Men det formelle blev netop forhindringen, for parret kan ikke få lov at drive restaurant og selskaber på Rosengården. Det oplyser parret selv i en besked på Facebook-siden "Humlum".

- Som I jo ved, har vi talt meget med kommunen om at få lov til at låne Rosengården, indtil kroen er klar igen, skriver Jeanette Thomsen på Facebooksiden, og fortsætter:

- Kommunen har været helt fantastiske og hjulpet alt, hvad de kan. Men det kan desværre ikke lade sig gøre, da vi ikke kan få godkendt køkkenet til restaurationsbrug.

Annonce

Jeg er vant til at arbejde mellem 90 og 100 timer hver uge, så det er voldsomt pludselig ikke at have noget at lave.

Kenneth Thomsen, forpagter af Humlum Kro

Leder videre

Derudover skulle parret ifølge Kenneth Thomsen, hvis de skulle bruge Rosengårdens lokaler, betale dobbelt forsikring. Dog måtte de godt bruge Rosengårdens lokaler til selskab, hvis de kunne lave maden et andet sted og derefter tage den hen på det gamle plejehjem.

- Men lige nu har vi jo ikke noget andet køkken, og så er der ikke nogen grund til at starte noget op derinde, siger Kenneth Thomsen, der selv betegner det som "mega ærgerligt".

Forpagterparret står derfor nu igen på bar bund. De har stadig ikke, selvom det er to uger siden, branden hærgede kroen, fået adgang på grund af politiets tekniske undersøgelser. Så lige nu kan de ikke gøre så meget andet end at prøve at finde ud af, hvad der er op og ned.

- Jeg er vant til at arbejde mellem 90 og 100 timer hver uge, så det er voldsomt pludselig ikke at have noget at lave, siger Kenneth Thomsen.

Parret vil ifølge Kenneth Thomsen stadig lede videre efter et midlertidigt sted at drive restaurant og selskaber, mens kroen bliver restaureret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce