Annonce
Ulfborg/Vemb

Kro-forpagter stopper: Restauranten udvider

Forpagter på Thorsminde Kro, Lene Hermann, stopper. Årsagen er sygdom. Nu vil der snart ikke længere være kro i lokalerne på Rønnevej. Arkivfoto
Lene Hermann stopper som forpagter af kroen i Thorsminde. I stedet vil restauranten ved siden af udvide med flere pladser.

Thorsminde: Thorsminde Kros Lene Hermann, der åbnede dørene ind til kroen den 6. oktober 2017, stopper nu som forpagter af stedet.

- Da jeg har valgt at stoppe som forpagter af Thorsminde kro fra 1. august, skyldes det sygdom, skriver Lene Hermann på Thorsminde Kros Facebookside.

Hun ønsker ikke at kommentere yderligere på beslutningen.

Lokalet, hvor der indtil nu har været kro, og som har været nabo til restaurant Vestkysten, bliver nu overtaget af restauranten.

- Vi er selvfølgelig kede af at, at Lene stopper, men omvendt er vi også glade for, at vi har så mange gæster, at vi kan udvide restauranten, siger forpagter Henning Juncker.

Planen er nu at udvide restauranten ved at vælte den væg, der er mellem kroen og restauranten.

- Så får vi plads til 35 gæster mere, siger Henning Juncker, der sommeren igennem har haft godt travlt i restauranten.

- Bare i går havde vi lige godt 100-120 gæster, siger han.

På mandag kommer håndværkerne for at begynde udvidelsen.

- Og vi regner med, at det står færdigt om en tre måneders tid, for der er jo meget, der skal fjernes, siger Henning Juncker.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce