Annonce
112

Kro-ejer om brand: Jeg havde en anelse om, at det var det, der var sket

Branden på Humlum Kro var påsat, viser politiets undersøgelser. En 26-årig mand er sigtet i sagen. Foto: Johan Gadegaard
Næsten en måned efter den voldsomme brand, der skadede store dele af Humlum Kro, er en 26-årig mand blevet sigtet for brandstiftelse i sagen. Ejeren af kroen havde en fornemmelse af, at det var det, der var sket

Humlum: Først forlød det, at branden formentlig var startet i en vinkøler i receptionen. Men fredag eftermiddag offentliggjorde politiet, at en 26-årig mand var blevet anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse på Humlum Kro, der blev svært ødelagt i en omfattende brand tidligt om morgenen den 16. september. Kroen har lige siden været spærret af til politiets undersøgelser, der har været omfangsrige og taget tid.

- Han blev anholdt torsdag klokken 9.24, og han blev løsladt igen efter at være blevet afhørt, da vores jurister vurderede, at der ikke var grundlag for et grundlovsforhør, bekræfter Midt- og Vestjyllands Politis efterforskningsleder på sagen, Thomas Van Der Norde overfor Dagbladet.

Den 26-årige er dog stadig sigtet i sagen, og politiets undersøgelser står stadig på, hvorfor de ikke har flere kommentarer.

Den 135 år gamle kro har siden marts i år været forpagtet af det unge par Jeanette og Kenneth Thomsen. De to havde solgt deres hus i Jerlev nær Vejle og købt et nyt i Humlum for at udleve deres store drøm om at drive en kro.

Ejeren af kroen er Tonny Hedegaard, der selv drev den i 24 år, og han havde en anelse om, at branden måske kunne være påsat.

- Politiet havde antydet det overfor mig. Men det er ikke rigtig gået op for mig endnu, at branden er påsat. Jeg synes, det er så groft, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce