Struer

Kristian Thulesen Dahl blandt venner

Kristian Thulesen Dahl til debatmøde i en tætpakket sal på Grand Hotel i Struer. Foto: Frede Stengaard
Men vennerne havde også kritik af Dansk Folkepartis politik, da Kristian Thulesen Dahl varmede op til valgkampen med et debatmøde på Grand Hotel i Struer.

Struer: Dansk Folkeparti trak medlemmer helt fra Silkeborg til Struer, da partiformanden, Kristian Thulesen Dahl, onsdag aften stillede op til debataften på Grand Hotel i Struer, hvor arrangørerne måtte bære flere stole ind, da de første 100 pladser var besat.

Under spørgetiden var der dog også en enkelt Venstremand, der bekendte kulør. Mødet var arrangeret som et offenligt debatmøde, og Kristian Thulesen Dahl bød ham da også velkommen i forsamlingen med en bemærkning om, at et medlemsskab af Venstre jo måtte være det næstbedste efter et medlemsskab af Dansk Folkeparti.

Det stod i hvert fald fast, at partiformandens pil peger i retning af Lars Løkke Rasmussen, når landets næste statsminister skal udpeges efter det kommende valg, som ligger lige om hjørnet.

Men under spørgetiden var partimedlemmerne mere interesseret i at høre, hvordan Dansk Folkeparti kunne gå med til at blokere for en direkte togforbindelse fra Nordvestjylland til København.

Det noget, der måske kommer til at ske om ti år. Så skal vi ikke tro på, at vi til den tid også finder ud af, hvordan vi kan opretholde en direkte forbindelse mellem Nordvestjylland og København.

Kristian Thulesen Dahl, partiformand, Dansk Folkeparti

Overset og glemt

Kristian Thulesen Dahl var blandt venner, men vennerne havde også kritik af partiets politik.

- Da jeg flyttede herop, kunne jeg vælge mellem hele tre afgange med lyntog, som kørte direkte fra Thisted og over til hovedbanegården i København. Det var en af de væsentligste grunde til, at jeg kunne finde på at flytte til Jegindø, når jeg vidste, at jeg kunne komme hurtigt og nemt til København for at besøge min mor, fortalte Dorthe Hesselager, som præsenterede sig som medlem af Dansk Folkeparti fra Holstebro.

- Du taler om, at det betyder noget, når store dele af Danmark bliver overset og glemt. Du kan tro det betyder noget, og jeg kan ikke forstå, hvordan I kunne gå med til det, sagde hun med direkte adresse til partiformanden.

Jens Madsen fra Struer var også kritisk over for Dansk Folkepartis beslutning om at etablere en togforbindelse mellem Vejle og Billund, hvis det betyder, at der ikke længere vil være kapacitet på skinnerne mellem Vejle og Give til at kunne opretholde en direkte togforbindelse fra Struer til København.

- Det er specielt i Grejsdalen, vi kan få problemer, erkendte Kristian Thulesen Dahl, og det kan også i alle tilfælde blive nødvendigt at skifte i Vejle, hvis der ikke bliver sat penge af til en elektrificering af jernbanestrækningen mellem Vejle og Struer, som det kommer til at ske på strækningen fra Fredericia til Aarhus.

På turné

Men hver gang spørgmålet blev vendt, var hans primære mål en togforbindelse til Billund.

- Vi må ikke være så beskedne her i Jylland. Billund Lufthavn har 3,5 millioner passagerer om året og forventer, at antallet vil vokse til det dobbelte. Så når der er direkte forbindelse med tog til Kastrup, bør det også være muligt at komme med tog til Danmarks næststørste lufthavn i Billlund, sagde han.

Ikke et ord om, hvordan dette kan blive en fordel for passagerene fra Nordvestjylland.

- Men det er noget, der måske kommer til at ske om ti år. Så skal vi ikke tro på, at vi til den tid også finder ud af, hvordan vi kan opretholde en direkte forbindelse mellem Nordvestjylland og København, sagde han i sit forsvar for beslutningen om at indgå forlig med regeringspartierne om at få etableret den ønskede forbindelse til Billund.

Han kunne ikke love noget, men efter mødet var Jens Madsen tilfreds med de svar, han fik fra partiformanden, som er ude på en mindre turné i de tre Nordvestjyske kommuner, når han i dag blandt andet kommer på besøg hos fåreavleren Jørgen Blazejewicz i Holstebro Kommune, inden han kører videre til Lemvig, hvor han først stille op til en debat på gymnasiet, inden turen slutter med en diskussion om akutbilens fremtid, hvis regeringens sundhedsplan bliver gennemført.

Både Jens Madsen og Dorthe Hesselager ville gerne vide lidt mere om, hvordan Dansk Folkeparti kunne gå med til at forringe mulighederne for at opretholde en direkte togforbindels mellem Nordvestjylland og København. Foto: Frede Stengaard
0/0
Annonce
Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce