Annonce
Struer

Kristian indtog Torvehallerne med storm

Tommy Raabo Fischer sammen med sin partner Kaj Hilfling - Foto HAV A/S
Der stod han så, ung og entusiastisk, med en smagsprøve på de gode råvarer fra Venø
Annonce

Venø/København: Tommy Raabo Fischer driver blandt andet et par af boderne/butikkerne i Torvehallerne i København, hvor han første gang mødte Kristian Borbjerggaard fra Venø, da Kristian som 18-årig var kørt til København med en smagsprøve på den gode limfjordsøsters fra rensekarene på Venø Fish Farm en lun sensommerdag i 2016.

- Der stod en ung knægt bagerst i butikken, som var kørt til København for at få dørene åbnet til de sejeste butikker og de sejeste restauranter. Det var den absolut bedste måde at gøre det på, husker Tommy Raabo Fischer, som genkendte sig selv i den unge knægt fra Venø.

- Han var ung og entusiastisk, og sådan så jeg også mig selv, da jeg var ung, fortæller han.

Så Tommy Raabo Fischer var med på at indgå en aftale med den nye leverandør af friske skalddyr fra Venø.

- Jeg er lidt af en råvarenørd. Så jeg elsker den slags, konstaterer han.

De indgik en aftale, og det var så også Tommy Raabo Fischer, der fik Kristian Borbjerggaard til at arbejde i hjertemuslinger, da der var gået et par år.

Hjertemuslinger, som normalt bliver renset og pakket i dåse eller på glas.

Annonce

Stor respekt

Men sammen gik de ind i et projekt, som skulle lære danskerne at nyde dem frisk fra fadet.

- Jeg er sikker på, at der ligger et stort potentiale i hjertemuslingerne, siger Tommy Raabo Fischer, og sideløbende har han lige siden samarbejdet med Kristian Borbjerggaard blev indledt i 2016 haft et støt voksende salg af både limfjordsmuslinger og den invasive Giga-østers fra Limfjorden i sin butik i Torvehallerne.

- Kineserne, som vi har mange af som kunder her i København, er vilde med de store Giga-østers. Dem er det ikke så nemt at få danskerne til at give sig i kast med. Det er som oftest nogle gevaldige knolde. Danskerne vil så hellere have limfjordsøsters, forklarer han og konstaterer, at Kristian Borbjerggaard har været med til at bryde et monopol, så de er blevet billigere i løbet af de seneste par år.

- Nu kan vi sælger dem for 28 kroner per styk og ti for 250 kroner. For et par år siden var prisen oppe på 35 kroner per styk og med tilbud på ti for 350 kroner, fortæller Tommy Raabo Fischer, som har fået stor respekt for den unge vestjyske leverandør fra Venø.

- Han har været dygtig til at udnytte de muligheder, han kunne se for at få gang i salget, og så har han ovenikøbet den sympatiske tanke, at vi skal beholde alle de limfjordsøsters, han kan levere, for os selv her i Danmark. Det er kun den invasive Giga-østers han vil eksportere. Det har jeg stor respekt for, siger Tommy Raabo Fischer.

Annonce

Tror på idéen

Så efter et par besøg på Venø var han også villig til at skyde kapital i Kristian Borbjerggaard og hans virksomhed, Venø Seafood.

- Det var ikke helt så billigt at købe jorden på Venø og udvide med de nye bassiner og hallerne til rensekar, som vi går og tror her i København, konstaterer han.

Men han tror på ideen og har også selv gjort sig tanker om, hvad der kunne gøres for at få endnu flere til at besøge Venø og få smag for de friske råvarer fra Venø Seafood.

- Når der nu alligevel kommer så mange, hvorfor så ikke bygge en lille café eller en lille restaurant, hvor de kan få sig et lille glas hvidvin og få serveret en østers eller tre. Det er noget, vi kan overveje og i alle tilfælde som en mulighed i sommerhalvåret, mener han og går i første omgang ind i Kristian Borbjerggaards virksomhed, Venø Seafood, med en ejerandel på 20 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce