Annonce
Kultur

Kristian flytter fra Midtpunktet til Gimsinghoved og Folkets Hus

35-årige Kristian Hedegaard bliver ny leder af både Folkets Hus og Kunst- og Kulturcenter Gimsinghoved og starter i jobbet den 1. januar 2022. Foto: Frede Stengaard
Den 1. januar begynder Kristian Hedegaard i sit nye job som daglig leder af Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter og Folkets Hus. Han kommer fra stillingen som centerleder for Midtpunktet.

Struer: Efter godt fire år som centerleder for Midtpunktet i Hvidbjerg skifter Kristian Hedegaard job og bliver i stedet leder af Kulturcenter Struer.

Fredag indleverede han sin opsigelse til bestyrelsesformanden for Midtpunktet, John Christoffersen, som kun havde godt at sige om Kristian Hedegaards indsats på Thyholm.

- Kristian har været en fantastisk og visionær leder af Midtpunktet siden 2017, så jeg er usigelig ked af, at han har opsagt sin stilling. Men når det er sagt, har jeg også forståelse for, at Kristian er nået til et punkt i livet, hvor han gerne vil afprøve sine evner under nye udfordringer, sagde John Christoffersen i en pressemeddelelse fra Midtpunktet.

Annonce

Men uden at kunne afsløre, hvad der havde fået Kristian Hedegaard til at skifte kurs.

Med at slå til

Det oplagte var et skifte til en stilling som leder af Kulturcenter Struer.

Rie Nyborg meddelte for et par måneder siden, at hun forlader posten som leder af både Kunst- og Kulturcenter Gimsinghoved og Folkets Hus i Struer, og mandag morgen var både Kristian Hedegaard og bestyrelsesformanden ved Kulturcenter Struer, Charlotte Hollænder, da også klar til at afsløre baggrunden for, at Kristian Hedegaard sagde sin stilling op på Midtpunktet.

- Det var lige det, jeg gik efter. Jeg har hele tiden tænkt, at det skulle være noget med noget mere rendyrket kultur, hvis jeg skulle skifte job, og når Rie så stopper efter 22 år som leder af Kulturcenter Struer, var det jo med at slå til, fortæller Kristian Hedegaard om sin motivation for at søge jobbet.

Som leder af Midtpunktet har han blandt andet stået i spidsen for at få arrangeret koncerter med navne som Mads Langer, Michael Learns To rock og The Dubliners. Midtpunktets Coverfestival og Æ Westerhawsfest har også været en succes.

Annonce

Mange kontakter

- Så jeg vil rimelig hurtigt få styr på alt det, der sker i Folkets Hus. Jeg kan trække på alle Ries kontakter. Jeg har mine egne fra mit arbejde på Midtpunktet, og mon ikke den nye leder af Lydens By, John Fogde, har nogle fra Northside, jeg kan bygge videre på, fortæller han.

Jeg har hele tiden tænkt, at det skulle være noget med noget mere rendyrket kultur, hvis jeg skulle skifte job.

Kristian Hedegaard om jobskiftet

Hos Charlotte Hollænder er der da heller ingen tvivl om, at Kristian Hedegaard er den rette kandidat til jobbet.

- Vi fik 18 ansøgninger og havde seks til samtale, så feltet var bredt. Men Kristian skilte sig simpelthen ud på den positive måde. Det er en mangefacetteret rolle, man skal træde ind i, og Kristian havde de rette kompetencer, fortæller hun.

Lederen af Kulturcenter Struer og Folkets Hus skal blandt andet beskæftige sig med økonomi, drift, tale med kunstere, ansatte, frivillige og sponsorer. Kristian Hedegaard begynder i sit nye job den 1. januar.

- Og det passer perfekt. Inden corona satte vi gang i nogle undersøgelser frem mod den nye strategi, vi skal have lagt for Kulturcenter Struer, men de blev bremset på grund af corona. Dem kan vi fortsætte med i det nye år, og så er det perfekt, at det er en ny leder, der er med til at lave dem, så han selv kan sætte sit eget præg, siger Charlotte Hollænder.

Kulturen på Gimsinghoved kender Kristian Hedegaard ikke så godt.

På Midtpunktet har han blandt andet haft svært ved at sælge billetter til koncerter med Ensemble MidtVest, og jazz-koncerter har der heller ikke været så mange af.

- Men der er jo et godt stampublikum på Gimsinghoved, som jeg glæder mig til at møde. Det skal nok blive godt, forsikrer han.

På Thyholm, giver han trygt faklen videre til en ny leder af Midtpunktet, når han kaster sig ud i det nye jobeventyr ved årsskiftet. Den nye kommende leder af Midtpunktet er endnu ikke fundet.

Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Kultur

I et foredrag går rejsen til Italien, Spanien og Afrika

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce