Annonce
Holstebro

Krisecenteret måtte afvise 100 kvinder sidste år

Karin Houmann fortæller, at krisecenteret sidste år måtte afvise omkring 100 kvinder. Derfor får krisecenteret snart mere plads. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Holstebro Krisecenter måtte sidste år afvise 100 kvinder, fordi der ikke var plads på krisecenteret. Det er stabilt, fortæller leder Karin Houmann, selvom det er færre end rekordåret 2017, hvor 109 kvinder blev afvist.
Annonce

HOLSTEBRO: Krisecenteret måtte sidste år afvise 100 kvinder i døren, og det ærgrer leder Karin Houman. Hun er dog glad for, at krisecenteret snart får mere plads.

- Vi har i dag plads til seks kvinder, men vi får plads til ni kvinder. Det kommer helt sikkert til at hjælpe på, hvor mange vi må afvise, siger Karin Houmann.

Lederen af Holstebro Krisecenter kan dog ikke sætte dato på, hvornår der vil være plads til ni kvinder fremfor seks.

- Det kommer an på, hvornår aftalerne er på plads med bygherre, forklarer hun.

Hun fortæller, at krisecenteret prøver at hjælpe de kvinder, som man må afvise, videre til et andet krisecenter, som så kan tage hånd om dem.

- Vi hjælper dem, så meget som vi kan, hvis vi ikke har plads til dem. Det gør vi typisk ved at henvise dem til et andet krisecenter i landet, hvor de så måske kan komme tilbage, når der er plads til dem, siger hun.

Hun fortæller, at antallet omkring de 100 er stabilt, men at det kan variere med få personer til den ene eller anden side.

Det er forebyggende, at man sørger for at hjælpe kvinderne, inden det bliver nødvendigt, at de skal på krisecenter. Vi kan blandt andet se, at kvinderne har undgået sygemeldinger på arbejdet, og det er da positivt, at vi er i stand til at hjælpe på den måde.

Karin Houmann

Annonce

Rådgivning hjælper

Karin Houmann er desuden glad for, at Holstebro, Struer og Lemvig har igangsat et initiativ, hvor man forsøger at hjælpe voldsramte kvinder med en tidlig indsats.

- Fra marts til juni har der været 19 kvinder gennem vores rådgivning, og de har på den måde fået hjælp til, hvad de skal gøre, og de gør det, inden de skal på krisecenter, siger hun.

Hun mener, at de tre kommuner er visionære, og det er noget, som er med til at hjælpe kvinderne tidligere.

- Det er forebyggende, at man sørger for at hjælpe kvinderne, inden det bliver nødvendigt, at de skal på krisecenter. Vi kan blandt andet se, at kvinderne har undgået sygemeldinger på arbejdet, og det er da positivt, at vi er i stand til at hjælpe på den måde, siger den daglige leder.

Krisecentrets formål er at hjælpe kvinder og deres børn, der har været udsat for psykisk eller fysisk vold og give dem et sted at bo for en periode. Holstebro Krisecenter er en selvejende institution, som hører under Holstebro Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce