Annonce
Erhverv

Krise lukker fiskemelsfabrik men Triple Nine føler sig rustet til fremtiden

Der kommer stadig landinger til Triple Nine i Thyborøn, men konkurrencen om fiskene er blevet hårdere. Arkivfoto: Thyborøn Havn
Fiskemelsfabrikken i Hanstholm lukker på grund af færre råvarer - kun den skarpeste overlever, siger direktøren for Triple Nine

Thyborøn: Små kvoter og større konkurrence lukker nu én af Danmarks tre fiskemelsfabrikker. FF Skagen driver fabrikker i både Hanstholm og Skagen, men vælger nu at lukke den over 50 år gamle afdeling i Hanstholm.

Ledelsen begrunder det med faldende kvoter samtidigt med, at der skyder flere fiskemelsfabrikker op rundt om. Blandt andet er der inden for de seneste to år opført to fabrikker i Norge samt flere nye ved Østersøen. Derfor er konkurrencen om råvarerne blevet så hård, at afdelingen i Hanstholm ikke længere er rentabel, hvilket kommer til at ramme de 45 ansatte i nuem.

Direktøren for Triple Nine i Thyborøn, Jes Bjerregaard, mærker også krisen og forstår, den rammer hårdt hos konkurrenten. Selv om fabrikken i Hanstholm lukker, hvilket fjerner en overkapacitet på det danske marked, så tror han dog ikke, det vil smitte positivt af på fabrikken i Thyborøn.

Annonce

- Som jeg har forstået det, så vedbliver de med at holde Hanstholm åben for landinger, som de efterfølgende vil køre til deres fabrik i Skagen, siger Jes Bjerregaard.

Hård konkurrence

Han er dog helt enig i, at der er blevet større konkurrence.

- Der er ganske rigtigt bygget to nye fabrikker i Norge, som vist ikke har let ved at tjene penge, men det giver en hårdere konkurrence om  råvarerne fra Nordsø-bassinet. Der ud over er der åbnet nogle mindre fabrikker omkring Østersøen, der dog først og fremmest er baseret på fiskeafskær, siger han.

Triple Nine mærker også de små kvoter, der i år især har ramt tobis og brisling, der er de vigtigste fisk i industrifiskeriet.

Den seneste lukning er jo et udtryk for, at konkurrencen er hård indenfor vores branche, så kun den skarpeste overlever. Derfor er det vigtigt at tilpasse os situationen

Jes Bjerregaard, adm. direktør

- Til gengæld får vi et relativt fornuftigt fiskeri på sperling, men slet ikke nok til at kompensere for de øvrige kvoter, siger han.

Annonce

Tilpasninger

Triple Nine er også begyndt at modtage fiskeafskær fra fiskefabrikker. Det blev tidligere anvendt af minkfodercentraler, men også her er mængderne små. Desuden er der et omfattende arbejde med at planlægge transporten, så fortjenesten er lille.

- 2021 er et ret svært år for os, men vi skal nok klare os igennem, siger Jes Bjerregaard.

Triple Nine har de senere år investeret i at omlægge produktionen for at gøre den mere rentabel, og ifølge Jes Bjerregaard er der stadig muligheder for at optimere produktionen, og derfor bliver det et arbejde, han forventer bliver nødvendigt at fortsætte.

- Den seneste lukning er jo et udtryk for, at konkurrencen er hård inden for vores branche, så kun den skarpeste overlever. Derfor er det vigtigt at tilpasse os situationen, siger han.

Det betyder dog ikke, at Triple Nine står foran en ny fyringsrunde.

- Nej, jeg forventer ingen større tilpasninger på medarbejdersiden, siger Jes Bjerregaard.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Erhverv

Mikkel er en af Danmarks bedste lager-lærlinge: - Jeg kan godt lide at holde styr på tingene

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce