Annonce
112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Politiet leder efter to kreditkorttyve, der mistænkt for indbrud i Sevel, der nu også hærger i Nordjylland. Foto: Politiet.
De to mænd, der er mistænkt for at have stjålet og misbrugt kreditkort fra en villa i Sevel, hærger nu i Nordjylland.

Sevel: Trods efterlysninger med billeder og advarsler, så er to formodede gerningsmænd til omfattende misbrug af kreditkort stadig på fri fod.

Den 14. maj mellem klokken 15.30 og klokken 17.30 stjal de to mænd smykker og kreditkort fra en villa i Sevel.

Kreditkortet blev efterfølgende misbrugt i flere pengeautomater i Skive, ligesom der med det stjålne kort blev købt en mobiltelefon i Føtex i Skive.

Dengang viste efterforskningen, at samme fremgangsmåde havde været benyttet den 11. maj i Øster-Vrå i Nordjyllands Politikreds, hvor der ligeledes blev stjålet smykker og kreditkort, der efterfølgende blev benyttet. Videoovervågnings-billederne fra de hæveautomater og butikker, hvor de stjålne kort blev benyttet, viste også et match mellem gerningsmændene.

Og de to mænd er fortsat på både fri fod og fortsætter med at lave indbrud og stjæle kreditkort.

Tirsdag eftermiddag brød den ene af to mænd, som politiet har adskillige overvågningsfoto af, ind i en villa i Frederikshavn.

Mens beboerne og datteren opholdt sig i villaens have, kravlede manden ind ad et vindue, der stod på klem. Fra stuen stjal han en taske, hvori der lå en tegnebog med kontanter og et hævekort, som tilhørte datteren.

Kreditkortet blev kort efter forsøgt misbrugt i Ringkjøbing Landbobank i Frederikshavn, oplyser politiassistent fra Nordjyllands Politi, Jens Christian Dall.

Politiets mistanke retter sig mod omrejsende kriminelle. På baggrund af overvågningsbillederne fra banken, så er det politiets opfattelse at gerningsmanden, der forsøger at hæve penge, er identisk med en person, som politiet tidligere har efterlyst for lignende kriminalitet.

Oplysninger i sagen om til politiet på telefon 114.

Annonce
Politiet leder efter to kreditkorttyve, der mistænkt for indbrud i Sevel, der nu også hærger i Nordjylland. Foto: Politiet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce