Annonce
Holstebro Håndbold

Krautmeyer fortsætter på trænerbænken: Det var turbulent i begyndelsen, men nu er jeg rigtig glad for det

Pether Krautmeyer har fundet sig godt til rette i Holstebro Håndbold, og han er blevet enig med direktør Bjarne Jakobsen (til venstre) om en forlængelse af den kontrakt, som stod til at udløbe efter denne sæson. Foto: Morten Stricker
Pether Krautmeyer skal i de kommende tre sæsoner fortsat være i spidsen for Holstebro Håndbold. Begge parter har overvejet alternativer, men i sidste ende indså både klub og træner, at det var det helt rigtige match.
Annonce

Holstebro: Hvis man kunne slå "damehåndbold i Holstebro" op i ordbogen, så var Pether Krautmeyer nok et af synonymerne.

Den svenske cheftræner, som begyndte som herretræner i Lemvig i 2005, har været en del af Team Tvis Holstebro, TTH Holstebro og nu Holstebro Håndbold siden 2008.

Faktisk så har Pether Krautmeyer, ifølge Dagbladets beregninger, været med i 86 procent af klubbens kampe på liganiveau, og han er blot et par kampe fra sin kamp nummer 300 på trænerbænken.

Med en splinterny tre-årig kontrakt i hånden ser det ud til, at han når et godt stykke over den milepæl, og det glæder ham.

- I det nye setup med Holstebro Håndbold synes jeg, at jeg i højere grad kan være med til at præge fremtiden. Der er en god organisation omkring holdet, en god stamme på holdet, og jeg vil gerne være med til, at vi kan lægge lag på i fremtiden, siger Pether Krautmeyer.

For direktør Bjarne Jakobsen er forlængelsen et eksempel på noget af det, som skal kendetegne klubben.

- Jeg har kendt Pether i mange år og har altid syntes, at han var, og er, en dygtig træner. Vi har valgt, at det skal være tre år, fordi vi gerne vil have den kontinuitet på trænerposten, som vi også går efter i spillertruppen, siger Bjarne Jakobsen.

Annonce

Turbulent begyndelse

Det blev omtalt som en "lykkelig skilsmisse", da TTH Holstebro skilte sig af med dameholdet, som opstod i en ny konstellation kaldet Holstebro Håndbold med HH90 som den eneste moderklub.

Selv i en "lykkelig skilsmisse" er der dog turbulens hos den, som er blevet "fravalgt", og det har også været tilfældet for Holstebro Håndbold, som har skullet finde sine ben i den nye hverdag.

- Jeg synes, det var turbulent i begyndelsen, og der var også mange tanker og følelser, som skulle falde plads for mig. Nu er jeg rigtig glad for det, og synes det er inspirerende at være en del af en klub, som gerne vil udvikle damehåndbolden, siger Pether Krautmeyer.


Hvis vi skulle lave en udskiftning, så skulle vi kunne finde noget, der var bedre, og vi har vurderet, at Pether er den bedste til jobbet. Vi har ikke haft behov for at kigge andre veje.

Bjarne Jakobsen, HOH-direktør


Annonce

Ikke toppet endnu

Cheftræneren har, efter eget udsagn, undervejs været i dialog med andre klubber, ligesom at direktør Bjarne Jakobsen også har haft kig på alternativerne.

Når alt kom til alt, så var der dog ingen af parterne, som fandt mening med at prøve noget andet.

Pether Krautmeyer har slået sig ned i Lemvig, hvor han her er fotograferet i forbindelse med sin 50 års fødselsdag i 2018. Foto: Johan Gadegaard

- Det er klart, at vi har lavet en liste med plusser og minusser. Hvis man skulle lave en udskiftning, så skulle man kunne finde noget, der var bedre, og vi har vurderet, at Pether er den bedste til jobbet, og at vi ikke har haft behov for at kigge andre veje, siger Bjarne Jakobsen og fortsætter:

- Han hviler meget mere i det her projekt, end han nogensinde har gjort efter den lidt turbulente start, og det har været vigtigt for os, siger Bjarne Jakobsen, som også føler sig overbevist om, at træneren har spillernes opbakning.

For Pether Krautmeyer er der nu arbejdsro til at dedikere sig Holstebro Håndbold, som cheftræneren mener, at der er masser af potentiale i.

- Holstebro Håndbold er en organisation, som skal videreudvikles. Der er en god fremtid, og vi har ikke toppet endnu, siger Pether Krautmeyer.

Holstebro Håndbold har tilspillet sig fem point efter otte kampe, hvilket placerer dem på en niendeplads i Bambusa Kvindeligaen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce