Lemvig

Krabbefestival: Snart skal vi igen mæske i krabbeklør og andet godt fra havet

Krabberne kommer i centrum 13. og 14. september. Arkivfoto.
Der er Krabbefestival for tredje gang på Lemvig Havn, og det foregår 13.-14. september

Lemvig: Tiden nærmer sig for den næste Krabbefestival, som foregår 13. og 14. september.

Det er tredje år i træk, der holdes Krabbefestival på havnen i Lemvig. Festivalen er et udstillingsvindue for Lemvigegnens madprodukter, hvor der - naturligvis - er masser af krabber og krabbe-retter, som skal give deltagerne en kulinarisk oplevelse.

Et stort ”krabbe-telt” skal danne rammen om musik, smagsprøver, liv og glade dage.

- Samtidig vil et andet telt være spækket med udstillingstande med et hav af fødevare fra lokalområdet, fortæller Mai Lindgaard, handels- og eventchef og projektleder på årets Krabbefestival.

- Krabbeteltet centralt på havnen er hjertet i festivalen. Derudover bliver udstillingsteltet flankeret med en stribe, hvad vi kalder ”krabbe-restauranter”, hvor de mange restauranter på Lemvig Havn er i spil med aktiviteter og krabbeoplevelser på deres egne matrikler, siger hun.

Aktiviteter for børn og voksne foregår på vandet, på havnen og i byen ved Kirketorvet. Den ny Østhavn ventes også anvendt til nye aktiviteter.

- Den del er ikke helt på plads, så det vil jeg ikke løfte sløret for endnu. Men jeg kan love, at der bliver et væld af nye oplevelser. Vi går efter en rigtig hyggelig krabbefestivalstemning med en skøn blanding af musik, krabber og aktiviteter for alle gæster, siger hun.

Fredag klokken 11.30 bliver der i det store krabbetelt holdt krabbemiddag med musik ved Lis og Per. Her skal der købes billet.

Fredag aften holder kokken Jesper Krabbe to særlige arrangementer – også med krabben i centrum. Lørdag aften i krabbeteltet bliver der en krabbefest med plads til 400 gæster.

Under hele festivalen kan man købe smagsprøver med krabbeklør og fiskefrikadeller i massevis.

Chefen for kommunikation og turisme i Lemvig Kommune, Kristian Hansen, oplyser, at 17.000 gæster og omtale for en værdi af to millioner kroner er et par af de håndgribelige resultater af de første to års Krabbefestival i Lemvig.

- En gruppe af kommunikation og markedsføringsfolk satte sig sammen i 2016 for at komme med ideer til, hvad Lemvig kunne blive mere kendt for. Èn af ideerne var en Krabbefestival, der siden har vist sig at kunne tiltrække 7000-10.000 gæster årligt, og det har skabt rigtig fin omtale i medierne, siger Kristian Hansen.

Fødevarevirksomheden Jeka Fish på Lemvig Havn startede en produktion af taskekrabber sammen med Nordisk Krabbekompagni. Virksomheden har sammen med blandt andre Bjarnes Fisk, Lemvig Handel, Geopark Vestjylland, Visitvestjylland og Lemvig Kommune været med til at løbe festivalen i gang og give den luft under vingerne.

- Ildsjæle og stærke og dygtige lokale folk har gjort Krabbefestivalen til en succes. I år bliver festivalen endnu større og målet er selvfølgelig et endnu bedre besøgstal og endnu bedre krabbeoplevelser til gæsterne, siger Kristian Hansen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

GALLERI: Storåløbet

Mærkedage

Grøntmand gennem 40 år: Min afdeling er i gode hænder hos Janni, Birgitte, Finn og Benjamin

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

Kultur For abonnenter

Løbere tog godt imod nyt Storåløb

TTH Herrer

Der var mange strenge at spille på, da TTH orkestrerede sig videre i pokalen

112

Ung mand fanget i parkeringshus: Sad fast i elevator 

Annonce