Annonce
Holstebro

Kræver 23.000 i erstatning efter hærværk på shelterplads

Knud Erik Hornstrup viser, at der fortsat er mange glasskår i gløderne, der stadig var varme mandag eftermiddag, selv om bålet var tændt natten til lørdag. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Nørrehytten ved Skovlund Plantage har haft besøg af ubudne unge, der efterlod sig rod og glasskår.
Annonce

Holstebro:  23.000 kroner!

Det kræver ejerne af Nørrehytten ved Skovlund Plantage i erstatning fra en flok unge, der natten til lørdag raserede området ved hyttens shelterplads, brændte to borde-bænke sæt af og smadrede et større antal flasker.

Knud Erik Hornstrup viser, hvordan også branddaskerne er udsat for hærværk. Foto: Lars Rask Vendelbjerg

- Det er jo først og fremmest er alle glasskårene i græsset omkring de to shelters, der er det største problem og det allerdyreste at få udbedret. Det er ødelæggelser, der ikke lige kan udbedres igen med en rive og en skovl. Vi bliver nødt til at fjerne et lag græs og jord og lægge nyt ud, fortæller Grethe Rasmussen fra Nørrehyttens bestyrelse.

Hærværket blev opdaget tidligt lørdag af et andet bestyrelsesmedlem, Knud Erik Hornstrup. Han havde familietræf i hytten og blev meget overrasket af at møde et bål på pladsen og fire sovende mænd i shelterne. Og ikke mindst skræmt af synet.

Her stod der to borde-bænke-sæt, viser Knud Erik Hornstrup. De blev brændt af under de unges vilde nattefest. Foto: Lars Rask Vendelbjerg

- Jeg kunne se, at der havde været et kæmpemæssigt bål, og at der var masser af glasskår i gløderne og rundt om bålpladsen, fortæller han.

Han fik med besvær vækket de unge og gav dem en halv time til at rydde op.


Jeg kunne se, at der havde været et kæmpemæssigt bål, og at der var masser af glasskår i gløderne og rundt om bålpladsen

Knud Erik Hornstrup, bestyrelsesmedlem i Nørrehytten


Senere opdagede han, at der på bålet blandt andet var afbrændt to borde-bænkesæt og flere festivalstole. Et par branddaskere var blevet brugt som skovle og er svært beskadiget.

Ejerne af Nørrehytten har meldt hærværket til politiet og går efter at få en erstatning fra de ansvarlige.

Metalrester, der blev hevet ud af bålet ved oprydning efter hærværk ved Nørrehytten.  Privatfoto

- Vi fik noteret numrene på de tre biler, de unge kørte i, så vi håber, at de rette personer bliver stillet til ansvar og pålagt erstatningspligt. Vores forsikring dækker ikke skaderne, da det er på udendørs arealer, siger Grethe Rasmussen.

Hun er rystet over de unges opførsel.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man kan finde på at ødelægge ting på den måde.

Nørrehytten ejes i fælleskab af FDF i Mejdal og Tvis sammen med Hardernes Y's Mens Club. De fik hytten overdraget i 2016, da en FDF-kreds i Holstebro blev lukket. Hytten bruges i stor stil til udlejning fra marts til oktober.

Annonce
Annonce
Holstebro

Vinderup ramt af indbrudsbølge

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce