Annonce
112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: 9-årig piges advokat kræver 200.000 kroner i erstatning til voldtægtsoffer

- Det er både koldblodigt planlagt og beregnende. Der er foregået trusler, så jeg mener bestemt, at man kommer op i den allerøverste kategori, argumenterede den ni-årige piges bistandsadvokat, Karsten Hjorth Arkivfoto.

Holstebro/Vinderup: Den ni-årige pige skal have 200.000 kroner i torterstatning.

Det mener pigens beskikkede bistandsadvokat Karsten Hjorth, der tirsdag formiddag fremsatte erstatningskravet for retten.

Normalt er erstatningerne i voldtægtssager kun det halve.

Men på grund af en lovændring i 2018, der generelt forhøjer erstatningsniveauet samt de skærpende omstændigheder i sagen, har han krævet 200.000 kroner - samt forbehold for udgifter, der kan følge med af langtidsvirkningerne af oplevelsen.

- Det er både koldblodigt planlagt og beregnende. Der er foregået trusler, så jeg mener bestemt, at man kommer op i den allerøverste kategori, argumenterede Karsten Hjorth.

Forsvarer for den 35-årige mand, der er sigtet i sagen, afviser erstatningspligt, da hans klient har nægtet sig skyldig.

Og skulle retten komme frem til, at hans klient er skyldig i tiltalen, så mener han også, at niveauet for erstatningen er for højt - trods skærpelsen af erstatningsniveauet.

- Vi ligger nærmere omkring 100.000 kroner, lød det fra Jesper Gad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Anholdt for skrottyveri

Annonce