Annonce
112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: 9-årig piges advokat kræver 200.000 kroner i erstatning til voldtægtsoffer

- Det er både koldblodigt planlagt og beregnende. Der er foregået trusler, så jeg mener bestemt, at man kommer op i den allerøverste kategori, argumenterede den ni-årige piges bistandsadvokat, Karsten Hjorth Arkivfoto.

Holstebro/Vinderup: Den ni-årige pige skal have 200.000 kroner i torterstatning.

Det mener pigens beskikkede bistandsadvokat Karsten Hjorth, der tirsdag formiddag fremsatte erstatningskravet for retten.

Normalt er erstatningerne i voldtægtssager kun det halve.

Men på grund af en lovændring i 2018, der generelt forhøjer erstatningsniveauet samt de skærpende omstændigheder i sagen, har han krævet 200.000 kroner - samt forbehold for udgifter, der kan følge med af langtidsvirkningerne af oplevelsen.

- Det er både koldblodigt planlagt og beregnende. Der er foregået trusler, så jeg mener bestemt, at man kommer op i den allerøverste kategori, argumenterede Karsten Hjorth.

Forsvarer for den 35-årige mand, der er sigtet i sagen, afviser erstatningspligt, da hans klient har nægtet sig skyldig.

Og skulle retten komme frem til, at hans klient er skyldig i tiltalen, så mener han også, at niveauet for erstatningen er for højt - trods skærpelsen af erstatningsniveauet.

- Vi ligger nærmere omkring 100.000 kroner, lød det fra Jesper Gad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce