Annonce
Ulfborg/Vemb

Kontorassistent dømt for at overføre 1,7 millioner kroner til sig selv

Sagen mod en 57-årig kvinde, der var tiltalt for groft mandatsvig, blev onsdag eftermiddag behandlet ved retten i Holstebro. Arkivfoto: Jan Bjerre Lauridsen / Ritzau
En 57-årig kvinde fra Ulfborg modtog onsdag ved retten i Holstebro en dom på halvandet års betinget fængsel. Hun var tiltalt for groft mandatsvig ved at have overført godt 1,7 millioner kroner til sig selv fra sin arbejdsplads i Hvide Sande.
Annonce

Ulfborg: - Det var desperat, naivt og dumt.

En 57-årig kvinde fra Ulfborg lagde onsdag eftermiddag kortene på bordet ved retten i Holstebro. Her stod hun tiltalt for groft mandatsvig ved at have overført godt 1,7 millioner kroner til egne konti fra en virksomhed i Hvide Sande, hvor hun gennem 15 år var ansat som kontorassistent.

Da der var tale om en ren tilståelse, tog det blot en halv times tid at nå frem til dommen: Fængsel i halvandet år, som dog blev gjort betinget med en prøvetid på to år - og med vilkår om, at kvinden skal udføre 250 timers samfundstjeneste og betale pengene tilbage til sin tidligere arbejdsgiver, som bortviste hende, da den omfattende svindel blev afsløret.

I retten fortalte kvinden, at hun ikke kan huske, hvornår hun bevægede sig ud i strafbart terræn. Ifølge anklageskriftet strakte hendes økonomiske overtrædelser sig over en periode fra oktober 2010 til marts 2017.

Hun forklarede, at hun opdigtede navnet på en ekstern leverandør, og ved at udstede stribevis af fiktive fakturaer fra dette firma, lykkedes det for kvinden at få de mange penge overført til sin egen konto.

Annonce

Lang sagsbehandling

I retten forklarede den 57-årige sine dumheder med, at hendes privatøkonomi var presset i bund. Hun havde dengang blandt andet optaget nogle dyre kontantlån med høje rentesatser og for at få det hele til at hænge sammen, valgte hun løsningen med at snyde det firma, hun var ansat i.

Under tilståelsessagen pointerede hun, at 'min mand har absolut ikke haft kendskab til det her.'

I sin afsluttende procedure slog anklageren i sagen, Mette Bech Olesen, til lyd for en straf på netop et år og seks måneders fængsel. Hun pegede på, at der var tale om groft mandatsvig, at det havde stået på over flere år, og at der var tale om et stort beløb:

- Der er tale om utallige overførsler. Det er ikke bare sket én gang. Det er sket mange gange, sagde Mette Bech Olesen, der også konkluderede, at kvinden var ansat i en form for betroet stilling.

Den fuldmægtige hos anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi sagde afslutningsvis, at det måske kunne være en formildende omstændighed, at sagsbehandlingen var trukket i langdrag.

Annonce

Afhørt efter to år

Den 57-åriges beskikkede forsvarer, advokat Jeppe Ravn Hattens Jensen, slog blandt andet på, at kvinden har været meget hjælpsom i efterforskningen, og at hun gennem hele forløbet har erkendt skyldsspørgsmålet.

Videre pegede han på, at hans klient først blev afhørt af politiet i maj 2019; mere end to år efter, at sagen var blevet anmeldt:

- Det har været en umenneskelig, lang ventetid. Min klient har tænkt på sagen hver dag og har været stærkt, psykisk påvirket. Sagen har slidt hende op, og hun er indstillet på at tage sin straf. Det er vigtigt at få lagt låg på sagen nu, så hun kan komme videre, sagde Jeppe Ravn Hattens Jensen.

Dommeren i sagen, Leo Winther Plougmann, hæftede sig også ved den lange sagsbehandlingstid, og at kvinden har formået at genoprette sine personlige forhold:

- Men det er rigtig mange penge over rigtig mange år. Det er meget alvorligt, når man stjæler fra sin arbejdsplads, og det skal have konsekvenser, sagde han.

Efter et kort samråd med sin forsvarer modtog kvinden dommen.

Annonce
Erhverv

Vestjysk Bank fyrer 75 medarbejdere

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce