Annonce
Læserbrev

Konservative. Tak for jeres støtte - og god sommer

Karl Højhus Jeppesen. Pressefoto

Debat: For Det Konservative Folkeparti og Konservative Herning Kommune har det været nogle fantastiske uger med masser af aktiviteter. Vi har kæmpet sammen og det har vi nu høstet frugterne af.

Det Konservative Folkeparti har med jeres store støtte fordoblet vores antal af mandater i Folketinget samt fået valgt to Konservative Folketingsmedlemmer i Vestjyllands Storkreds. Det er en fremgang de færreste turde håbe på og det kunne vi ikke gøre uden jer.

Vi har haft et stærkt hold ved dette valg, som alle har brændt for opgaven og det har været en fornøjelse at opleve, hvordan I hver især har kæmpet for Det Konservative Folkeparti. Der er blevet hængt store stabler af plakater op og der er blevet uddelt mange tusinde brochurer og flyers overalt samt været en stor og meget aktiv deltagelse i mange andre forskellige aktiviteter og møder.

Stort tillykke med det flotte Folketingsvalg for Det Konservative Folkeparti til jer alle sammen.

Med din støtte vil Det Konservative Folkeparti fortsætte med at arbejde for dig og for Danmark.

Mega tak for jeres store støtte og hjælp samt de bedste ønsker om en god og dejlig sommer til alle.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Så kan det kun gå galt

Når en kommune vil foretage beslutninger, der har gennemgribende betydning for et lokalområde, så er det vigtigt, at man forinden er i dialog, så det ikke er en pludselig beslutning, der bliver trukket ned over hovedet på områdets beboere. Så får man i hvert tilfælde kun en meget negativ reaktion ud af det. Et skoleeksempel på det er, at Lemvig Byråd i et enigt budgetforlig har besluttet, at plejehjemmet i Nørre Nissum fremover ikke skal benyttes til lokale beboere. Det skal være en specialafdeling. Den oplysning kom som et chok for lokalområdet, da ingen havde sagt noget om det på forhånd. Ej heller høringsberettigede råd som for eksempel Ældrerådet. Reaktionen er naturlig. En voldsom protest rejser sig fra lokalområdets side, fordi man anser det for et overgreb, at politikere og embedsmænd nu vil fjerne det lokale tilhørsforhold for de ældre til deres egn. I forvejen vil det være vanskeligt at overbevise et lokalområde om, det er en god idé, fordi de skal se på kommunen som helhed, og som udvalgsformanden nu efterfølgende forsøger at forklare, at er det godt at samle specialenheder af både økonomiske og faglige grunde. Når man ikke på forhånd forsøger at forklare baggrunden for, hvorfor man vil tage sådan en beslutning, som man ved er virkelig sårbart for et lokalområde, så skal det gå galt. Taler man om nedlæggelser af skoler for eksempel, så skal der være en lang høringsproces. Det gælder så tilsyneladende ikke, når man ændrer på status for et plejehjem. Og det er helt galt. Nu vil kommunen kun møde modstand, fordi chokket sidder i lokalområdet, og man har været helt uforberedt på det. Det er også borgerforeningerne selv, der har indbudt til borgermøde. Det initiativ skulle kommunen naturligvis have taget, inden man overhovedet satte beslutningen til politisk afgørelse. Alle sten skulle være vendt inden da, og det bliver de først efterfølgende nu, og det er en dårlig demokratisk proces. Der kunne måske være opnået en lidt større forståelse for beslutningen, hvis kommunen selv havde taget initiativet og fremlagt overvejelserne, inden man tog beslutningen.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce