Annonce
Struer

Kongen og Den hvide Kenyaner i nyt eventyr

Kenneth og Carsten er klar til en ny udfordring. Denne gang går turen til Ærø og deltagelse i et ultraløb på 66 km. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Karsten Clemmensen og Kenneth Ørum skal lige efter påske deltage i et såkaldt ultraløb på Ærø - og de cykler naturligvis frem og tilbage fra Humlum til Sydfyn

HUMLUM: Kongen er Karsten Clemmensen, og Den Hvide Kenyaner er Kenneth Ørum - og dette makkerpar blev for alvor kendte for et par år siden, da de tog cyklerne til København, rejste videre til Bornholm for at løbe et maratonløb - og tog samme tur tilbage til det vestjyske udgangspunkt - uden pause.

Nu har de to gæve gutter planlagt et nyt eventyr, og det skal afvikles fra fredag den 18. til søndag den 20. april - altså lige efter påske.

- Vi kom til at sige ja til udfordringen ved lidt af en tilfældighed. Der er et fodboldhold i RHIF, der skal deltage i en stor ungdomsturnering i Spanien til sommer, og de har brug for et økonomisk tilskud til turen. Nogle mente, at vi kunne gentage den form for sponsorløb, som vi tidligere har lavet - og selvfølgelig ville vi gerne det, siger Kenneth Ørum.

Hvor andre motionister bruger lang tid til at forberede sig på de store udfordringer, som et ultraløb byder på, så gør Karsten og Kenneth tingene på deres egen måde.

- Al respekt for dem, der har en professionel tilgang til et krævende arrangement, men vi er nok mere til det impulsive, hvor vi ikke altid gennemtænker vores beslutning. For os er det lysten, der driver værket - og vi plejer at sige, at det jo kun kan gå galt, siger Kenneth Ørum med et smil.

Annonce
Vi er nok lidt impulsive, hvor vi ikke altid gennemtænker vores beslutning. For os er det lysten, der driver værket

Kenneth Ørum, motionist

En løbetur på 66 km efter 266 km på cyklen

Karsten og Kenneth har endnu ikke fastlagt den endelige tidsplan for aktiviteterne i weekenden efter påske.

- Der er nogle detaljer, som vi skal have styr på, men vi vil starte fredag morgen fra Humlum for at cykle de 266 km til Svendborg, hvor vi så kan tage færgen over til Ærø, siger Kenneth om fredagens program, der nok vil tage 12-15 timer.

Lørdag gælder det så deltagelse i ultraløbet Ærø Route 66, der første gang blev løbet i 2018. Løbet starter i Marstal ved Ærøhallen og følger den nye Kyststi på sydsiden af Ærø ud til Søby ved Vitsø, hvor den rammer den gamle Ø-havssti. Her løber man så mod Marstal forbi Ærøskøbing på Ærø's nordside ad Ø-Havsstien.

- Et ultraløb er betegnelsen for et løb, der er længere end et maratonløb på de godt 42 km. Ærø-løbet er på 66 km, så det bliver da den helt store udfordring, for ingen af os har løbet længere end 43 km, oplyser Kenneth Ørum.

Underlaget på ruten er desuden meget forskelligt. Der er både asfalt, strand, trailspor, bakker og flade strækninger. Nogle steder på Ø-Havsruten skal man lige kravle over et hegn, men da det er en offentlig sti, vil der være slået trin på pæle, så deltagerne nemt kan komme over.

- Der er en tidsgrænse på 10 timer til løbet, så mon ikke vi klarer det, lyder det optimistisk fra Den hvide Kenyaner.

Efter løbet tager makkerparret færgen til Svendborg, hvor de spiser og slapper af hos noget familie, inden turen tidligt søndag morgen atter går mod Vestjylland - på cykel.

Hjælp fra akutbil

Kenneth og Karsten har ikke en decideret følgebil med på cykelturene, men der vil dog være hurtig hjælp at tilkalde, hvis noget skulle gå galt.

- Karstens bedre halvdel, Heidi, har taget fri fra arbejde om fredagen, så hun kører en slags akutbil, der vil være klar til at rykke ud, hvis det bliver nødvendigt, siger Kenneth, der har en særlig personlig udfordring op til arrangementet.

- Jeg har faktisk ikke løbet en meter siden april sidste år, hvor jeg blev skadet i låret til Hamborg Marathon. Jeg er dog nu så klar, at jeg kan starte løbetræningen.

De to motionister håber, at de kan samle 35-40.000 kroner ind med denne event, men det er et udvalg i RHIF, der tager sig af den kommercielle del af arrangementet.

Roue 66 på Ærø er ikke alle steder på flad mark. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce