Annonce
Mærkedage

Kongen blev tvunget til at tage dna-test

Kong Albert II (til venstre) abdicerede i 2013 til fordel for sin søn, kong Philippe (til højre). Torsdag den 6. juni fylder den tidligere konge 85 år. (Arkivfoto) Benoit Doppagne/Ritzau Scanpix
Belgiens tidligere kong Albert II blev i 1993 statsoverhoved på afbud, da hans storebror døde barnløs. Den 6. juni fylder den abdicerede konge 85 år.

85 år: Han blev konge på afbud og sad på tronen i 20 år, inden han i 2013 abdicerede til fordel for sin søn.

Men når talen falder på de royale i Belgien, er kongeriget lige nu mest optaget af, om han har fået et barn efter et sidespring med en baronesse eller ej.

For den tidligere kong Albert II, der torsdag den 6. juni fylder 85 år, er måske også far til den 51-årige belgiske kunstner Delphine Boël.

Det hævder Boël i hvert fald, og hun har indledt en faderskabssag ved de belgiske domstole.

Får hun ret i, at den tidligere konge er hendes far, bliver hun automatisk medarving til hans formue.

Den abdicerede konge nægtede længe at tage en dna-prøve, men dagbøder på 5000 euro (37.000 kroner) fik ham på andre tanker, og sidst i maj afleverede det tidligere statsoverhoved prøven.

Det lå ellers oprindelig ikke i kabalen, at Albert skulle være konge af Belgien.

Han blev født i Bruxelles i 1934, og hans fire år ældre storebror, Baudouin, havde kurs mod tronen og blev konge allerede i 1951. I stedet blev Albert prins af Liege.

Prins Albert arbejdede i over 30 år med at fremme belgisk eksport over hele verden, ligesom han fra 1950'erne til begyndelsen af 1990'erne både var bestyrelsesformand for en bank og formand for Belgisk Røde Kors.

Men kong Baudouin fik aldrig børn, og da han som 62-årig pludselig døde af et hjertestop under en ferie i Spanien, gik kronen videre - til Albert II.

Albert har siden 1959 været gift med Paola, der kommer fra en adelig italiensk familie.

Det tidligere belgiske kongepar har flere gange været i Danmark i forbindelse med begivenheder i den danske kongefamilie.

Albert og Paola har sammen fået tre børn: Philippe, der er født i 1960 og blev konge, da Albert abdicerede i 2013. Prinsesse Astrid, der er født i 1962. Og prins Laurent, der er født i 1963.

Om den tidligere konge også er far til endnu en datter, vil blive kendt, efter at dna-prøven og retssystemet har talt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce