x
Annonce
Struer

Konfirmation flyttes fire måneder frem

2020-konfirmanderne i Hjerm kan se frem til at få flyttet deres konfirmation næsten fire måneder frem i kalenderen. De 31 konfirmander mødes i Hjerm Østre og Vestre Kirke søndag 23. august for at blive konfirmeret. Arkivfoto: Ib Sørensen

Hjerm: Provstiet, menighedsrådene og de lokale præster har arbejdet hurtigt, efter at det onsdag blev meldt ud, at alle konfirmationer skubbes frem til minimum juni måned på grund af de nuværende udfordringer med coronavirusset.

I Hjerm kan årets hold på 31 konfirmander og deres familier nu sætte kryds ved datoen søndag 23. august i kalenderen. Lige knap fire måneder senere end 26. april, hvor konfirmationerne i de to kirker i byen skulle have fundet sted.

Ifølge sognepræst Jonas Serner-Pedersen er datoen valgt for at give konfirmanderne og deres familier tid til at ændre alle de praktiske aftaler i forbindelse med konfirmationerne.

- Det er selvfølgelig rigtigt synd for alle konfirmanderne og deres familier, at den oprindelige dato er ændret, og nu bliver det endnu engang. Men vi har villet tage højde for, at ingen endnu ved, hvor længe epidemien varer, og vi alle kan vende tilbage til en normal hverdag igen. Vi håber altså, at det er sket sidst i august, siger Jonas Serner-Pedersen.

De 31 konfirmander konfirmeres i henholdsvis Hjerm Østre Kirke søndag 23. august kl. 9 og i Hjerm Vestre Kirke samme dag kl. 11.

I Struer Kirke er der nu også nye datoer på de to lørdage i juni, hvor konfirmanderne fra Limfjordsskolen og Parkskolen sammen med deres forældre kan mødes i Struer Kirke.

Eleverne fra Limfjordsskolen konfirmeres således lørdag 13. juni kl. 10.

Eleverne fra Parkskolen konfirmeres lørdag 20. juni kl. 9 og kl. 11.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce