Annonce
Navne

Koncert som hyldest til alle mødre

Foran kirkens flygel ses Angela Marinescu, Sigga Stoffer, Kristine Frøjk Kjær, Johanna Kamstrup  - med Larisa og Daria Atelesei forrest. Privatfoto
Klaverpiger fra Holstebro gav Mors-dags-koncert i Silkeborg

Holstebro: - Det lykkedes til fulde for pigerne! De spillede flot stykkerne fra Chopin, Haydn til Chris Martin fra bandet "Coldplay". Koncerten blev fremført med overskud, indlevelse og en stor ekspressiv spille-glæde.

Fortæller en glad leder, Angela Marinescu, tidligere musiklærer på Holstebro Musikskole, der lørdag havde "lånt" en gruppe piger til en Mors-dags-koncert i Silkeborg Adventistkirke.

- Pigerne blev nærmest "overfaldet" med ros og kram, og jeg blev klappet på skulden med ordene "Vi kan ikke nøjes med den ene gang. Vi glæder os til at se og høre jer igen, fortæller

Om den mindste i gruppen, Larisa på 8 år blev der sagt: "Hun strålede som en diamant!"

Mors-dags-koncerten er noget af et hjertebarn for Angela Marinescu, og det var niende gang, hun arrangerede.

- Et kinesisk ordsprog siger, at ”hundrede mænd kan skabe en lejr; men, der skal én mor til at skabe et hjem, siger hun om baggrunden for koncerten, som hun betragter som en hyldest til alle mødre.

Temaet var Biblens mødre, og fortællingen om fire kvinder omtalt i Det gamle Testamente blev indflettet i koncerten. Det sørgede Angela Marinescu for sammen med organist Inger Kamstrup og de medvirkende pigers mødre for.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce