Annonce
Kultur

Koncert midt i karantænen: Venner tager kampen op mod corona

Der har været kort vej fra idé til handling, og derfor arbejder Markus Kjeldsen (til venstre) og Matjias Gammelvind i disse dage på at få den godkendelse, der gør, at de må lave en indsamling på torsdag. Der vil være maksimalt syv personer i lokalet på samme tid, og alle forholdsregler vil tages, lover de. Foto: Matjias Gammelvind
"Koncert i karantæne" skal sikre folk tiltrængt afslapning midt i corona-krisen, mens der indsamles penge til kampen mod sygdommen.

Holstebro: I en tid, hvor man ikke kan meget andet end at snakke, faldt musiker Markus Kjeldsen i snak med Frank Høgsberg, der er rytmisk konsulent på Holstebro Musikskole.

- Vi kom til at tale om, at det var i lige præcis en tid som denne, at der var brug for musik, fordi den formår at samle folk, genfortæller Markus Kjeldsen - med en vigtig tilføjelse:

- Men for tiden kan man lige netop ikke samle mennesker.

Det har den 20-årige holstebroer selv erfaret, idet han har måttet aflyse spillejobs i april og maj; og nu må sidde hjemme.

- Men så må fællesskabet komme hjem til folk, for de har brug for en god oplevelse og at kunne slappe af, siger han.

Facit blev "koncert i karantænen". En koncert transmitteret direkte fra diskotek East End i Holstebro. En halv time inden udsendelsens start vil virksomheder kunne købe reklameplads for mindst 300 kroner, og under showet vil et Mobile Pay-nummer fremgår, så publikum kan støtte.

Annonce

De spiller

På torsdag den 26. marts klokken 19.30 vil "Koncert i karantænen" blive sendt direkte på Facebook.

Koncerten vil vare lidt over en time og være delt op i tre sæt af 20 minutter. Thyborøn-sangeren Marius Grønkjær, country-sangeren Henrik Bank fra Aulum og Sigmund, som er kendt fra X-Factor og Melodi Grand Prix, deltager.

Lydfirmaet Rainbow Pro og filmselskabet Benmedia står for live-transmissionen, hvor det indsamlede beløb vil gå til Lægeforeningens Forskningsfond, der i øjeblikket bruger penge på at bekæmpe corona-virussen.

Publikum bestemmer

- Pengene vil gå til Lægeforeningens Forskningsfond, som godt nok ikke garanterer, at alt vil gå til lige præcis corona, men netop nu går rigtig mange af pengene til netop forskning af den sygdom, siger Markus Kjeldsen.

Virksomheders bidrag vil gå ubeskåret, og 70 procent af publikums penge vil gå samme vej, mens 30 procent aflønner Sigmund, Marius og Henrik Bank, som vil optræde i den godt én time lange koncert.

Og transmissionen skal se ordentlig ud i billeder og lyd. Derfor kontaktede Markus sin ven Matjias Gammelvind, der til daglig arbejder hos Photocare. Han skal stå for kameraarbejdet. Diskotek East End har hjulpet med, at man måtte benytte lokalerne, og udgifterne til et kamerahold har Holstebro Handelsstandsforening dækket.

- Publikum bestemmer, om musikerne får løn. Natten til fredag havde 158 personer på Facebook tilkendegivet, at de var interesseret i koncerten, selvom vi ikke har gjort noget for at promovere den. Det kunne være fedt, hvis nu 1000 personer hver gav 100 kroner, men om vi får 100 eller 100.000 kroner, så bliver de sendt et sted hen, hvor de kan gøre gavn, siger de to kammerater.

Koncerten begynder klokken 19.30, torsdag den 26. marts.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce