Annonce
Struer

Kommuner gør klar til test-oprustning

Landets kommuner skal udvide antallet af muligheder for lokalt at blive testet for smitte med covid-19. En oprustning, der skal bane vejen for at eleverne fra 5. til 10. årgang i kommunernes folke- og friskoler snart kan vende tilbage til klasseværelserne. Arkivfoto: Steffan Skov
Udsigt til massiv udvidelse af kapaciteten - skal bane vejen for at alle skoleelever snart kan komme tilbage til klasseværelserne

Struer: Signalet var ikke til at misforstå, da alle landets borgmestre mandag formiddag var til virtuelt møde med fire af regeringens ministre. Mødet, der havde karakter af et strategimøde, gav ikke mange konkrete bud på, hvordan, hvor, hvem og hvornår.


Der skal være et fintmasket net over hele landet. Vi skal kunne opskalere vores testkapacitet som et led i strategien, hvor skolerne åbnes igen.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer Kommune


Men samfundet skal genåbnes i begrænset omfang, noget landsdækkende og andet regionalt.

Mest konkret for kommunerne, så er det målet at folke- og friskolernes elever fra 5. til og med 10. klasse snart kan vende tilbage til klasseværelset. Før det kan ske, så skal de enkelte kommuner have planer klar for en udvidelse af den lokale testkapacitet.

- Der skal være et fintmasket net over hele landet. Vi skal kunne opskalere vores testkapacitet som et led i strategien, hvor skolerne åbnes igen, siger Struers borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

Han slår ligeledes fast, at der nu venter nogle travle dage på rådhuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Skønt at gøre en forskel

Annonce