Holstebro

Flere problemer på LangeMetteGaard: Også rod i økonomien

Når de anbragte børn på LangeMetteGaard selv skulle cykle i skole i Holstebro og til fritidsaktiviteter, så er det ikke realistisk, at lederen kan gøre krav på 60.000 kroner i årlig kørselsgodtgørelse, vurderer tilsynet. Det er blot ét af kritikpunkterne vedrørende døgninstitutionens budgetter. Arkivfoto
LangeMetteGaard har genereret overskud, som ikke er kommet de anbringende kommuner til gode i form af lavere takster. De har ikke fået den kvalitet, de har betalt for, slår tilsyn fast.

Holstebro: Der var ikke alene problemer med de anbragte børns trivsel på LangeMetteGaard og de forhold, de blev budt.

Også i forhold til økonomien, var der rod.

Af Socialtilsyn Midts tilsynsrapporten fra juni 2018 fremgår det, at LangeMetteGaard trods en meget høj belægning på 95-111 procent kun brugte cirka to tredjedele af de budgetterede lønudgifter. Mønstret var det samme med kosten, hvor der blev sparet ved at købe fødevarer til nedsatte priser grundet meget lav holdbarhed eller køb på sidste holdbarhedsdato, som blev frosset ned indtil anvendelse. LangeMetteGaard har desuden opkrævet for høje takster hos kommunerne og betalt en betydelig højere husleje end markedslejen til lederen af døgninstitutionen, Bente Tranberg, som ejer bygningerne sammen med sin mand. Endelig vurderer tilsynet, at lederen har snydt med kørselsregnskaberne.

Selvom døgninstitutionen har indvilliget i at betale 479.000 kroner tilbage til kommunerne, kom den ud af 2016 med et overskud på 389.000 kroner og havde ved udgangen af året en egenkapital på 1,9 millioner kroner.

"Tilsynet vurderer, at de anbringende kommuner reelt ikke har fået, hvad de har betalt for, for så vidt angår den direkte kvalitet for borgerne i tilbuddet, ligesom de deraf genererede overskud ikke er kommet de anbringende kommuner til gode i form af reducerede takster i de efterfølgende år," konkluderer Socialtilsyn i sin rapport fra juni 2018.

Ingen anmærkninger

Holstebro Kommune har kun benyttet LangeMetteGaard i et meget begrænset omfang, oplyser Mads Larsen, sektionsleder af Holstebro Kommunes familiesektion.

- De sidste halvandet år har vi haft et par anbringelser, og ingen af dem har givet anledning til, at vi har lavet anmærkninger, siger Mads Larsen.

Det er altid en individuel vurdering af det enkelte barn og dets behov, der er udslagsgivende for, hvor det anbringes.

- Vi bruger primært plejefamilier til de yngste børn og op til teenagealderen, fordi vi ønsker, at børnene skal vokse op i familielignende forhold. Derudover har vi en del børn med handicap på Nordstjernen i Struer og flere børn på Østervang i Holstebro, fortæller Mads Larsen.

Aktuelt er 137 børn i alderen 0-23 år anbragt uden for hjemmet mod 175 børn i 3. kvartal 2018, som var det højeste antal sidste år.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

58-årige Frank går Danmark rundt: - Man kan jo sige, at jeg har gået 1100 kilometer for at stemme i Holstebro

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Gammel tyrestation: Stor interesse for nyt boligområde

112

Opråb til de unge: 10.000 kroner til et godt projekt

Erhverv

Efterspørgslen på genbrugs-plast eksploderet på Færch

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Holstebro

De pynter ikke, de har tvivlsom effekt, og de er lavet af miljøskadelig plastik - Lars Stampe har ny idé til valgplakater

Kultur

Se billederne: Onsdagskoncerter indledt med Beatles og Quinee

Annonce