Annonce
Struer

Kommuneplan får udpeget solpletter

Det nye tillæg til kommuneplanen skal udpege, hvor i kommunen solcelleanlæg større end 5 hektar kan stilles op. Arkivfoto
Før den første større solcellepark er rejst i Struer Kommune, skal det først udpeges, hvor i kommunen den type anlæg kan placeres
Annonce

Struer: Hvor må der bygges større solcelleanlæg, der fylder mere end 5 hektar i Struer Kommune?

Et godt spørgsmål, som der meget snart kan være et svar på. I hvert fald har teknik-, miljø- og klimaudvalget nu godkendt forslaget til et nyt tillæg til kommuneplanen. Det handler blandt andet om, hvor større solcelleanlæg (over 5 hektar) må opstilles.

Lige nu er der ikke taget højde for nutidens store anlæg i kommuneplanen, og arbejdet med at lave tillægget gik derfor i gang sidst i februar efter en beslutning i byrådet.

Det bliver også byrådet, der skal tage endelig stilling til det nye tillæg til kommuneplanen.

Annonce

Negativ eller neutral

Forslaget bruger to statusser til at beskrive de områder i kommunen, hvor der må eller ikke må bygges store solcelleanlæg.

Områder, hvor blandt andet natur, skov, by, historie, infrastruktur, kirker eller landskabelig værdi vurderes at udelukke store solcelleanlæg, kaldes negative.

Alle øvrige områder i kommunen udlægges som såkaldte neutralområder. Her kan der bygges større solcelleprojekter efter en konkret vurdering, og hvis der laves et plangrundlag.

Annonce

Skal afskærmes

Det ligger fast, at større solcelleanlæg skal skærmes af med beplantning ud mod veje, rekreative områder, beboelse og andre områder, som "vil blive visuelt væsentligt påvirket af opsætningen", som der står i forslaget.

I lokalplanen kan kommunen stille krav om valg af arter, omfang, placering og størrelse af beplantningen.

De større solcelleanlæg i neutralområder vil blive vurderet for at afgøre, om de flugter med kommuneplanens andre retningslinjer og anden lovgivning.

Når tillægget senere på året skal behandles i byrådet, er det meningen, at lokalpolitikerne vil blive præsenteret for alle forslag om større solcelleanlæg i kommunen.

Så kan de efterfølgende blive prioriteret af politikerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Holstebro

70 kontroller i weekenden: Politiet fandt intet galt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce