Annonce
Struer

Kommunens transportregning bliver dyrere

Kommunes udgifter til driften af busser og flextrafik ser ud til at blive markant højere i år end budgetteret. Blandt andet på grund af plads- og hygiejnekrav i forbindelse med udbruddet af Covid-19. Arkivfoto
Annonce

Struer: En regning på i underkanten af 400.000 kroner til busdriften i Midttrafik og flextrafik ser ud til at have fået vokseværk på grund af corona.

Regningen nærmer sig således et niveau, der er omtrent 240.000 kroner højere end budgetteret. Lige nu. For udsigten til mere rengøring på grund af hygiejnekrav i forbindelse med corona og større brug af flextrafik gør, at regningen kan ende med at blive endnu højere.

Før pandemien og den efterfølgende lukning af Danmark, var det ellers anslået, at flextrafikken ville blive mindre benyttet i 2020.

Men en mere normaliseret efterspørgsel samt krav om øget afstand, der betyder færre passagerer per vogn samt udgifter til rengøring, kan betyde en kraftig stigning i de forventede udgifter.

Teknik-, miljø- og klimaudvalget er blevet orienteret om tallene og udsigterne, og her afventer man nu udviklingen, siger udvalgsformand Marianne Bredal (V).

- Vi forventer, at kommunens merudgifter på grund af corona dækkes af staten. Men vi får brug for flere penge til området, hvor der er tale om flerkommunal drift, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce