Annonce
Lemvig

Kommunen vil se på flere anlægsopgaver i næste uge

Erik Flyvholm - vi må have et overblik over mulighederne for at fremrykke nogle opgaver til gavn for det lokale erhvervsliv. Arkivfoto
Økonomi- og erhvervsudvalget mødes på videomøde mandag og vil tage stilling til, hvordan man udnytter mulighederne i det afblæste anlægsloft

Lemvig: Når økonomi- og erhvervsudvalget mødes på et videomøde på mandag, så vil et af emnerne være, hvordan Lemvig Kommune griber mulighederne an nu, hvor Folketinget har ophævet anlægsloftet for kommunale opgaver.

- Jeg har ikke på nuværende tidspunkt overblik over de opgaver, vi kan fremrykke. Det vil direktionen komme med forslag til, når vi på mandag skal tale om det, og så må vi i næste uge finde ud af, hvad vi kan gøre for at sikre flere opgaver til det lokale erhvervsliv, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Man har allerede gang i en række anlægsprojekter, som der også holdes gang i trods krisen, så derfor er der fortsat gang i byggebranchen.

- Men nu hvor skoler og daginstitutioner står tomme, så er der en mulighed for, at kan kan fremrykke en række mindre opgaver, som vi alligevel skal have løst på et tidspunkt. Når der er tale om mindre opgaver, vil det også være opgaver, der støtter det lokale erhvervsliv, hvor store opgaver jo lige så godt kan ende med, at det er virksomheder fra andre dele af landet, der vinder dem og kommer hertil, siger borgmesteren.

Han understreger, at det er vigtigt, at kommunen hjælper det lokale erhvervsliv så meget som muligt.

- Vi skal også have undersøgt de finansierings-muligheder, der er, hvis vi fremrykker opgaver, så vi har det fulde overblik over økonomien i det. Vi havde allerede inden dette taget initiativer til at hjælpe det lokale erhvervsliv, og nu må vi så vurdere, hvad vi kan gøre yderligere, siger borgmesteren.

Mødet mandag i økonomi- og erhvervsudvalget bliver det første politiske møde, der foregår via video.

- Vi satte de politiske møder i stå, da Danmark lukkede ned. Nu skal vi have gang i det igen, og vi får sat videomøder op i takt med, at der skal holdes udvalgsmøder. Vi skal jo tage nødvendige beslutninger på disse møder, så det er vigtigt, det kommer til at fungere så normalt som muligt i denne tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce