Annonce
Struer

Kommunen tilbyder lyntest til ansatte

Fra tirsdag eller onsdag i den kommende uge er Struer Kommune klar til at tilbyd lyntest af de ansatte. Foto: Christian Baadsgaard
Når regeringen vil have kapaciteten udnyttet, så lytter man: Struer Kommune får nu mulighed for at få mobile, private testhold til at teste de ansatte i den kommende uge
Annonce

Struer: Egentlig var de klar og så helst, at de ansatte fik den såkaldte PCR-test i halsen, der regnes for en hel del mere sikker i sit svar. Men nu vil Struer Kommune, som resten af landets kommuner i øvrigt, indføre de knapt så valide, men hurtige test fra svælget gennem næsen.

Det står fast, efter at flere ministre torsdag holdt virtuelt møde med alle landets borgmestre. På mødet blev der informeret om, at ministrene og Kommunernes Landsforening (KL) kraftigt opfordrede kommunerne til at tage imod tilbuddet om at bruge lyntest.

Det sker, efter at private leverandører onsdag meldte om større kapacitet af mobile lyntest end de 14.000 enheder, kommunerne tidligere har fået oplyst. Med flere private mobile testenheder bør kommunalt personale løbende kunne blive testet for covid-19.

Annonce

- Tag ansvar

Formanden for KL, Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S), opfordrer da også "kraftigt" til, at de kommunale medarbejdere tager imod det frivillige tilbud.


Alle er nødt til at tage ansvar i forhold til at få den stærkt øgede testning af kommunale medarbejdere til at lykkes, så vi kan holde smitten fra døren.

Jacob Bundsgaard (S), formand for Kommunernes Landsforening


- På den måde kan vi få flest muligt medarbejdere testet på plejehjem, døgninstitutioner og dagtilbud. Og så har både vi og sundhedsmyndighederne en opgave i at kommunikere, at kviktesten er et godt alternativ til PCR-testen, så vores medarbejdere har mod på at tage den, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

- Alle er nødt til at tage ansvar i forhold til at få den stærkt øgede testning af kommunale medarbejdere til at lykkes, så vi kan holde smitten fra døren, siger Jacob Bundsgaard.

Annonce

Koordinerer test

I Struer Kommune er det blevet lyttet, og det betyder i praksis, at der allerede i den kommende uge - formentlig tirsdag eller onsdag - tilbydes lyntest til de ansatte i skole, dagtilbud og på socialområdet, oplyser formanden for kommunens coronaudvalg, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.


Vi er i fuld sving med at koordinere indsatsen. Der vil blive tale om mobile enheder, og vores opgave bliver at samle ansatte, der ønsker en test. Der vil kunne testes cirka 20 ansatte ved teststedet.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør og formand for coronaudvalget, Struer Kommune


- Vi er i fuld sving med at koordinere indsatsen. Der vil blive tale om mobile enheder, og vores opgave bliver at samle ansatte, der ønsker en test. Der vil kunne testes cirka 20 ansatte ved teststedet, siger Jesper Thyrring Møller.

Han understreger, at de ansatte stadig kan lade sig teste for smitte i Struer Energi Park, indtil det nye testsystem er på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce