Annonce
Vinderup

Kommunen sparker fælleshus-tilskud til hjørne: - Vi er da skuffede

I Mogenstrup er man i fuld gang med at omdanne det ottekantede hus midt i byen til lokalområdets nye fælleshus. Tidligere har børnehaven holdt til her. Foto: Jan Briks
De lokale er skuffede over, over at kommunens kultur- og fritidsudvalg udsætter beslutningen om et tilskud til et nyt fælleshus i Mogenstrup.

Mogenstrup: Først blev købmanden lukket. Så, i sommeren 2015, gik den lokale friskole konkurs, da der i området var for få børn.

- Da skolen lukkede, tror jeg, mange følte, at vi fik et dyk - at tingene smuldrede for os herude, siger Kristian Hedegaard, der er formand i Øster Sogns Udvikling.

Børnehaven, der var ejet af friskolen, måtte også rykke ud af det nye hus, der var blevet opført til formålet i 2009, da det ikke lykkedes den at blive enige med ejeren af bygningen om en årlig leje.

I flere år stod den otte-kantede bygning, hvor der tidligere havde været børnehave, tom.

Men sidste år lykkedes det for byens udviklingsforening at købe huset, og en større renovering af huset er sat i gang. Planen er, at huset skal overtage den rolle, som det lokale forsamlingshus har haft. Et nyt fælleshus og samlingssted - i den bygning, midt i Mogenstrup, hvor børnehaven tidligere har haft til huse.

- Vi har sammen med forsamlingshusets bestyrelse sendt et skriv ud, hvor vi spurgte folk, om vi skulle renovere forsamlingshuset eller den anden bygning, og her svarede to tredjedele af byens borgere det sidste, siger han.

Siden maj har renoveringen af det otte-kantede hus, der rummer 324 kvadratmeter, været i gang. I samme ombæring blev en ansøgning sendt til Holstebro Kommune om støtte på én million kroner.

Men kommunens kultur- og fritidsudvalget har udsat beslutningen:

- Vi skal først have afsluttet den facilitetsanalyse, vi er i gang med, før vi kan tage videre stilling, siger Lene Dybdal (S), formand for udvalget.

Hun henviser til den analyse, som Sport og Fritid arbejder på, og som bliver et værktøj for udvalgets fremtidige strategi på idrætsområdet. Udvalgsformanden understreger, at analysen først ligger klar til foråret næste år.

Annonce

Skuffet

Dén besked vækker skuffelse i Mogenstrup, hvor man er i fuld gang med at trække ledninger til det nye køkken og lave skillevægskonstruktioner til toiletterne:

- Som borger i den østlige del af kommunen, kan vi jo ikke trumfe noget igennem, og det her er vi jo nødt til at acceptere. Men vi er da skuffede over, at det tager så lang tid, siger Kristian Hedegaard.

Det samlede udgiftsbudget for renoveringen er på 2.315.165 kroner, hvoraf foreningen selv gennem en borgerindsamling har finansieret 1.150.000 kroner. Og så har LAG Struer-Holstebro givet tilsagn om at støtte med 450.000 kroner.

Renoveringsprojektet omfatter blandt andet nye toiletter, p-plads og et nyt industrikøkken, og håbet er, at huset kan blive et samlingspunkt for byens borgere:

- Vi er jo seks foreninger, har denne udviklingsforening, og alle har været med til at bestemme, hvordan huset skal indrettes. Vi håber, at det er med til at give et fællesskab, som kan løfte sammenholdet herude, siger Kristian Hedegaard.

Han fortæller, at der ikke bliver lavet om på tidsplanen. Renoveringen skal stadig stå færdig til nytår - med eller uden kommunens hjælp.

- Vi er så langt med projektet, at vi er nødt til at gøre det færdigt nu. Men det bliver da med visse begrænsninger. Vi går efter at få lavet huset færdigt indvendigt først. Men anlæg af parkeringspladsen bliver måske udskudt, siger Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce