Annonce
Vinderup

Kommunen sparker fælleshus-tilskud til hjørne: - Vi er da skuffede

I Mogenstrup er man i fuld gang med at omdanne det ottekantede hus midt i byen til lokalområdets nye fælleshus. Tidligere har børnehaven holdt til her. Foto: Jan Briks
De lokale er skuffede over, over at kommunens kultur- og fritidsudvalg udsætter beslutningen om et tilskud til et nyt fælleshus i Mogenstrup.
Annonce

Mogenstrup: Først blev købmanden lukket. Så, i sommeren 2015, gik den lokale friskole konkurs, da der i området var for få børn.

- Da skolen lukkede, tror jeg, mange følte, at vi fik et dyk - at tingene smuldrede for os herude, siger Kristian Hedegaard, der er formand i Øster Sogns Udvikling.

Børnehaven, der var ejet af friskolen, måtte også rykke ud af det nye hus, der var blevet opført til formålet i 2009, da det ikke lykkedes den at blive enige med ejeren af bygningen om en årlig leje.

I flere år stod den otte-kantede bygning, hvor der tidligere havde været børnehave, tom.

Men sidste år lykkedes det for byens udviklingsforening at købe huset, og en større renovering af huset er sat i gang. Planen er, at huset skal overtage den rolle, som det lokale forsamlingshus har haft. Et nyt fælleshus og samlingssted - i den bygning, midt i Mogenstrup, hvor børnehaven tidligere har haft til huse.

- Vi har sammen med forsamlingshusets bestyrelse sendt et skriv ud, hvor vi spurgte folk, om vi skulle renovere forsamlingshuset eller den anden bygning, og her svarede to tredjedele af byens borgere det sidste, siger han.

Siden maj har renoveringen af det otte-kantede hus, der rummer 324 kvadratmeter, været i gang. I samme ombæring blev en ansøgning sendt til Holstebro Kommune om støtte på én million kroner.

Men kommunens kultur- og fritidsudvalget har udsat beslutningen:

- Vi skal først have afsluttet den facilitetsanalyse, vi er i gang med, før vi kan tage videre stilling, siger Lene Dybdal (S), formand for udvalget.

Hun henviser til den analyse, som Sport og Fritid arbejder på, og som bliver et værktøj for udvalgets fremtidige strategi på idrætsområdet. Udvalgsformanden understreger, at analysen først ligger klar til foråret næste år.

Annonce

Skuffet

Dén besked vækker skuffelse i Mogenstrup, hvor man er i fuld gang med at trække ledninger til det nye køkken og lave skillevægskonstruktioner til toiletterne:

- Som borger i den østlige del af kommunen, kan vi jo ikke trumfe noget igennem, og det her er vi jo nødt til at acceptere. Men vi er da skuffede over, at det tager så lang tid, siger Kristian Hedegaard.

Det samlede udgiftsbudget for renoveringen er på 2.315.165 kroner, hvoraf foreningen selv gennem en borgerindsamling har finansieret 1.150.000 kroner. Og så har LAG Struer-Holstebro givet tilsagn om at støtte med 450.000 kroner.

Renoveringsprojektet omfatter blandt andet nye toiletter, p-plads og et nyt industrikøkken, og håbet er, at huset kan blive et samlingspunkt for byens borgere:

- Vi er jo seks foreninger, har denne udviklingsforening, og alle har været med til at bestemme, hvordan huset skal indrettes. Vi håber, at det er med til at give et fællesskab, som kan løfte sammenholdet herude, siger Kristian Hedegaard.

Han fortæller, at der ikke bliver lavet om på tidsplanen. Renoveringen skal stadig stå færdig til nytår - med eller uden kommunens hjælp.

- Vi er så langt med projektet, at vi er nødt til at gøre det færdigt nu. Men det bliver da med visse begrænsninger. Vi går efter at få lavet huset færdigt indvendigt først. Men anlæg af parkeringspladsen bliver måske udskudt, siger Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce