Annonce
Struer

Kommunen sparede igen på saltbøssen

For tredje vinter i træk har kommunen sparet penge på budgettet for vinterbekæmpelsen på veje og stier. Arkivfoto: Poul Osmundsen
Endnu en relativt mild vinter på vejene har lunet på budgettet for vinterbekæmpelse - for tredje år i træk er der blevet brugt færre penge end forventet.

Struer: Mange vil huske vinteren 2020/2021 for - udover nedlukning på grund af corona - en tur i dybfryseren med en stivfrossen Limfjord til følge, men for det kommunale budget for vinterbekæmpelse blev vinteren for tredje år i træk faktisk mildere end ventet.

Vinteren var igen en varm oplevelse for det kommunale budget, hvor der årligt er afsat tæt på 2,8 millioner kroner til sneplove og saltbøsser.

I år endte regningen på cirka 2,3 millioner kroner indkluderet en ekstraordinær indsats på omtrent 20 strækninger på såkaldt vinterklasse 4-veje, hvor sammenkørt sne gav problemer, da vinteren for alvor bed fra sig i februar 2021.

Annonce

20 gange salt

I løbet af den seneste vinter blev der således brugt i omegnen af en halv million kroner mindre end forventet.

Bag det tal gemmer sig en indsats på vejene, der i vinteren 2020/2021 har betydet, at Park og Vej har været ude at salte 20 gange.

Det var kun nødvendigt at rydde lidt sne i Struer centrum en enkelt gang og et par gange ved nogle af institutionerne.

https://datawrapper.dwcdn.net/dQFiU/1/

På vintervejklasse 1-vejene (de tidligere amtsveje) har der til og med marts 2021 været saltet 51 gange og kørt med sneplov tre gange.

Derudover er der en del faste udgifter, der hver vinter skal betales som honorar til entreprenører og medarbejdere for at stå til rådighed samt udgifter til overvågningen.

Annonce

Stier på ønskelisten

Kommunen har i løbet af vinteren fået henvendelser om mulig vinterbekæmpelse på tre nye steder i kommunen: Hunsballestien, stien bag O.V. Hansens Vej og Bettevej.

Forvaltningen har lavet et overslag over, hvad det vil koste at gøre de tre steder til en permanent del af vinterbekæmpelsen, og samlet vil det koste godt 25.000 kroner.

Hunsballestien er en rekreativ sti, der kan benyttes af cyklister til Struer, der kører langs Vinderupvej og Hjermvej.

Stien bag O.V. Hansens Plantage er også en rekreativ sti. Den benyttes af en del borgere, og en del af stien inde i plantagen er i skygge hele dagen.

På Bettevej har en borger henvendt sig om en trampesti, der benyttes af Struer Rideklub.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce