Annonce
112

Kommunen om brandsag: Vi kan ikke tvinge folk til at modtage hjælp

Det var her i Kirkegade i Struer, at der i lørdags brændte en lejlighed. Foto: Frede Stengaard
Struer Kommune forholder sig nu i et skriftligt svar til sagen om den 38-årige, der i weekenden blev fængslet for at have sat ild til sin egen lejlighed

Struer: I et skriftligt svar fra Struer Kommune fremgår det nu, at den vurderer, at sagen om den 38-årige mand, der i weekenden blev varetægtsfængslet for at have sat ild til sin egen lejlighed, ikke er en kommunesag.

Det er først og fremmest en politisag, står der i den mail, Struer Kommune har sendt til blandt andet avisen her.

Svaret skal ses i forhold til, at der er sat spørgsmålstegn ved, hvorfor Struer Kommune ikke fortalte Struer Boligselskab om den 38-åriges situation, da kommunen hjalp ham med et få en bolig hos dem.

- Det er vigtigt for Struer Kommune at understrege, at vi skal beskytte personfølsomme oplysninger og derfor ikke kan give dem videre til et boligselskab eller forholde os til dem i medierne, lyder det i mailen.

Annonce

Det kan vi

I forhold til om Struer Kommune skulle have gjort noget, da den blev advaret om den 38-årige, er svaret helt generelt:

- Struer Kommune bliver ofte kontaktet af borgere og andre interessenter, der har reelle bekymringer om borgeres adfærd og mistrivsel. I disse tilfælde forsøger vi med opsøgende kontakt at afdække den oplevede udfordring og derigennem sikre den hjælp, vi har mulighed for at tilbyde som kommune.

Og videre:

- Struer Kommune kan tilbyde hjælp, rådgivning, behandling og omsorg, men ikke påtvinge en borger at modtage hjælpen. Struer Kommune kan ikke tvinge borgere ind eller ud af en bestemt bolig eller holde dem fra at søge en bestemt bolig på lige vilkår med andre borgere.

Herudover har kommunen ikke yderligere kommentarer til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce