Annonce
Lemvig

Sommerhusejer: Lemvig Kommunes høringssvar er usagligt

Arkivfoto: SØREN BIDSTRUP/Ritzau Scanpix
Lemvig Kommune kommer med en umulig indsigelse mod Vesterhav Nord, vurderer sommerhusejer.
Annonce

Vestkysten: Lemvig Kommunes høringssvar til det kystnære mølleprojekt Vesterhav Nord er usagligt.

Det mener Jacob Bjerre, der har sommerhus på Værmlandvej i Vejlby Klit efter at have læst en artikel i avisen tidligere på måneden. Her sagde formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V), at kommunen i sit høringssvar skal forholde sig til, hvordan møllerne er placeret i det udpegede område. Kommunen har hidtil sagt, at man ønsker møllerne rykket så langt op i det nordvestlige hjørne af feltet som muligt, og at et flertal i udvalget fortsat peger på denne løsning.

- Det virker på mig, som om Steffen Damsgaard og udvalget ikke har læst den nyudkomne konsekvensrapport og heller ikke den tidligere VVM redegørelse fra maj 2015, siger Jacob Bjerre.

Han undrer sig over, at udvalget og kommunen aldrig har bemærket, at energiselskabet Vattenfalls tidligere opstillingsmønstre aldrig har gjort brug af det nordvestlige hjørne. I det forslag, der nu er i høring, er der på papiret fortsat mulighed for at rykke projektet længere mod nord og derved friholde et område ud for Bovbjerg-Ferring, hvor de skæmmer mest, for møller.

Forklaringen er dog lige til, mener Jacob Bjerre. I Miljøkonsekvenserapporten fremgår det nemlig, at at det nordvestlige hjørne ikke kan bruges til vindmøller, fordi havbunden ikke egner sig. Vanddybden er stor, men der ud over findes der også en strømrende eller erosionskanal, som gør, at havbunden vandrer.

- Det virker derfor usagligt, at Steffen Damsgaard bringer det nordvestlige hjørne i spil igen. Kommunalbestyrelsen vil endnu en gang komme til at spilde sin tid med et forslag om, at der skal udbygges i et område, hvor det ikke er muligt for Vattenfall at arbejde, siger Jacob Bjerre.

Han mener, at kommunen bør have været i dialog med Vattenfall om muligheden, hvis man fortsat vil fastholde indsigelsen.

- Alt andet vil være spild af tid og spild af skatteborgernes penge, siger han.

Han anbefaler derfor, at kommunen i stedet forholder sig til det konkrete projekt.

- Vattenfall kan ikke gøre mere, og der bliver ikke lavet flere ændringer. Vattenfall har ofret et tre-cifret millionbeløb på at flytte Vesterhav Nord så langt væk fra kysten, som det er muligt og har faktisk lyttet til de mange seriøse protester, som projektet har afstedkommet. Kommunen bør derfor også være seriøse nu og forholde sig til den udvikling, der er sket, siden de sidst gav høringssvar til Vesterhav Nord den 30. juni 2015. Dengang anerkendte kommunen undersøgelsesområdet og takkede ja til det kystnære projekt dog med forbehold for kysten ud for Bovbjerg. Man kan altså ikke denne gang svare, at man støtter projektet, men synes, at møllerne skal stilles et andet sted i området. Den går ikke, vurderer Jacob Bjerre, der håber, at nogle politikere vil se Vesterhav Nord i et nyt lys nu, hvor det er besluttet at opføre havmølleparken Thor, der bliver placeret mindst 20 kilometer ud for kysten på højde med Thorsminde.

- Det er på mange måder en bedre løsning for smukke Vestjylland, naturen, statskassen, beskæftigelsen og den grønne omstilling, siger Jacob Bjerre.

Det mørkeblå felt viser, at dybden er stor og havbunden levende i det område, hvor møllerne ønskes flyttet til, så derfor er det ifølge miljøkonsekvensrapporten ikke egnet til møller.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Brandvæsenet slukkede skibsbrand

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce