Annonce
Holstebro

Kommunen klar med håndsrækning til trængte TTH

Arkivfoto: Morten Stricker

Økonomiudvalget skal i dag tage stilling til at forhøje sponsorbidraget til TTH Holstebro markant.

Holstebro: Det siges, at man ikke skal blande politik og sport sammen.

Men når økonomiudvalget i dag mødes, handler det lige akkurat om begge dele. Gemt væk bag et underpunkt om markedsføring, planlægger kommunen at skrue alvorligt op for sit sponsorat af TTH Holstebro.

I dag sponsorerer kommunen den økonomisk trængte håndboldklub med én million kroner. Nu lægger kommunen op til, at det beløb kan stige med op til 600.000 kroner i forbindelse med forhandlingen om en ny kontrakt, erfarer Dagbladet.

- Der er i forbindelse med den seneste kontrakt lavet en klausul om, at skifter klubben navn, rykker ned eller sker der andre ting, så kan kontrakten genforhandles. Og derfor er vi blevet bedt om en genforhandling, bekræfter kommunaldirektør Lars Møller.

Om beløbet så bliver de 600.000 kroner er uvist. Det kan i princippet kan blive alt mellem nul og 600.000 kroner. Kommunen vurderer lige nu på, hvad markedsføringsværdien af et sponsorat i håndboldklubben er.

Ifølge Dagbladets oplysninger er det beløb, der er i spil i forhold til en forhøjelse af sponsoratet, dog markant tættere på de 600.000 kroner end på et stort rundt nul kroner.

Sponsoratet

Holstebro Kommune giver i dag omkring én million kroner i sponsorat til TTH Holstebro. For pengene får kommunen ud over sit navn eksponeret i forbindelse med klubbens kampe også mulighed for at trække på spillerne i forskellige kommunale sammenhænge.Der ud over sponsorer det kommunalt-ejede Vestforsyning også klubben med et beløb på omkring 1,2 millioner kroner. Det er bestyrelsen i Vestforsyning, der selv bestemmer, hvem de vil støtte og med hvor meget. Et flertal af medlemmerne i bestyrelsen er dog kommunalpolitikere.

Der ud over ejer kommunen Gråkjær Arnea, som klubben lejer sig ind i.

Tages fra Udviklingspulje

Lars Møller ønsker ikke at forholde sig til beløbene på nuværende tidspunkt.

Men ser det ikke underligt ud, at kommunen overvejer at øge sponsoratet lige op til deadline for, at klubben skal finde den nødvendige kapital til at holde det sportslige niveau?

- Kontrakten skulle alligevel genforhandles. Det skulle den også, hvis klubben havde været i en anden situation. Men helt for min egen og personlige regning, så mener jeg, at TTH Holstebro er vores store sportsmæssige flagskib, siger Lars Møller.

Pengene til håndboldklubben vil kommunen finde i sin Udviklingspulje, hvor om det hedder: "anvendes som medfinansiering til projekter, hvor den øvrige finansiering for de enkelte projekter sker via EU, Staten eller øvrige forskellige nationale og regionale fonde".

I den konkrete sag er der dog ikke nogen anden medfinansiering, hvad der til gengæld er i de øvrige seks andre projekter, som politikerne skal tage stilling til at støtte via samme pulje.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce