Annonce
Holstebro

Kommunen i købsdialog om sygehusgrunden: Lander en aftale inden sommer

Holstebro kommune agter at købe sygehuset. Arkivfoto

Holstebro Kommune forventer at lande en aftale med Region Midtjylland om sygehuset i Holstebro.

Annonce

Holstebro: 136 millioner kroner. Sådan lyder prisen for Herning Sygehus, der fredag er blevet købt af Herning Kommune. Og nu er planerne om et salg af sygehuset i Holstebro muligvis rykket tættere på. I hvert fald udtaler Holstebros borgmester, H.C. Østerby fredag, at man regner med at lande en aftale med Region Midtjylland inden sommerferien.

- Vi har en god dialog, men vi er stadig i forhandling. Men jeg håber, at vi kan lukke noget inden sommerferien, siger H.C. Østerby om købet af sygehuset. Han vil endnu ikke sige noget om, hvilken pris, der er tale om.

Men han oplyser, at kommunen som udgangspunkt er interesseret i både sygehusgrunden og 20-30 procent af grundens bygninger, heriblandt hovedbygningen, som ifølge borgmesteren er "særligt bevaringsværdig".

- Vi ligger op til at købe hele området, nedrevet eller ej. Men om alle bygninger skal være med i handlen, det må vi forhandle os frem til, siger han.

Sygehuset lukker i 2020, så det vil ifølge borgmesteren først være i 2022 eller 2023, at de videre planer for stedet skal føres ud. Endnu vides ikke præcist hvilke funktioner grunden og de tilhørende bygninger skal have i fremtiden, men H.C. Østerby har dog alligevel et bud:

- Vi tænker i boliger. Det er en del af overvejelserne. Det tror jeg, at mange vil synes, vil være interessant, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce