Annonce
Struer

Kommunen hyrer nu vagter til Hullet

Det skal være glæden ved at køre på løbehjul eller rulleskøjter - som her på billedet - der skal herske i Hullet i Struer. Arkivfoto: Morten Bang Larsen
I sidste uge advarede natteravnene i Struer om en skidt udvikling i den lokale skaterpark. Nu sætter Struer Kommune ind med både medarbejdere og vagter.

Struer: Natteravnene i Struer fortalte i sidste uge, hvordan de oplever ting, som ikke bør finde sted i Hullet i Struer, hvor man blandt andet kan stå på skateboard og løbehjul.

- Helt konkret ved vi, at der ligger blanke hylstre fra, når man sniffer lightergas. Vi har set, at de ligger der, og så oplever vi også generelt i området, at der holder biler, som kører, når vi kommer, fortalte Eva Futtrup Brink.

Hun er en af de natteravne, som opfordrede forældre til at være mere opmærksomme og selv komme en tur i Hullet, når deres børn og unge er der.

Som en udløber af den opfordring reagerer Struer Kommune nu ved dels at hyre vagter til at holde øje med Hullet og dels at intensivere indsatsen for at få tingene til at gå i den rigtige retning.

- Det er sådan nu, at vi har en klubmedarbejder, som en gang om ugen byder ind med aktiviteter i Hullet, der skubber det i en positiv retning. Den indsats intensiverer vi i uge 27 til 32, fortæller Lotte Junker Pedersen, som er direktør for blandt andet børn og familier i Struer Kommune.

Annonce

Vi har ikke kunnet få bekræftet af politiet, at der bliver solgt eller taget stoffer i Hullet, men det er klart, at det er noget, vi vil have opmærksomhed på, ikke kommer til at ske.

Lotte Junker Pedersen, direktør, Struer Kommune

Det gode samvær

Klubmedarbejderen, som vil være fra Ungdomsskolen, vil sommeren over være i Hullet hver aften med ungdomsskolens campingvogn, hvor man kan få udleveret både løbehjul, bolde eller et bålfad.

Alt sammen for at kunne skabe nogle gode aktiviteter og et godt samvær dernede.

Dette vil foregår fra cirka 18.30 til ved 21-tiden primært på hverdagsaftener. Herudover vil de lokale natteravne også blandt andet lægge vejen forbi og være tilstede i Hullet, når aftenen falder på.

- Det er rigtigt prisværdigt, siger Lotte Junker Pedersen og forklarer, at kommunen har fundet i omegnen af 90.000 kroner til blandt andet ungdomsskolens øgede indsats.

Disse penge vil også blive brugt til at aflønne vagter, som Struer Kommune har hyret til at holde øje med Hullet særligt i weekenderne fra klokken 20 og frem til midnat. - Vi har ikke kunnet få bekræftet af politiet, at der bliver solgt eller taget stoffer i Hullet, men det er klart, at det er noget, vi vil have opmærksomhed på, ikke kommer til at ske, siger Lotte Junker Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce