Annonce
Vinderup

Kommunen har købt en båd

Det er båden her, som nu skal sættes i stand. Dertil hjælper blandt andet frivillige kræfter fra Handbjerg Marina. Foto: Johannes Ruby
Annonce

Handbjerg: Holstebro kommune har købt en båd. En 42 fod én af slagsen, som ellers stod til skrotning, til den nette sum af 45.000 kroner.

Men som nu vil få nyt liv som sommerhusbåd - udelukkende til overnatning for områdets turister. Tre iværksættere fra BroPas - kommunens iværksættermiljø placeret på Slagteriet, skal nu i gang med shine båden op - udelukkende med brug af genbrugte materialer og cirkulær økonomi. Og så skal båden ellers i vandet til maj.

Det bliver dog ikke kommunen selv, der kommer til at stå for driften af den. For båden i sig selv, skal udbydes til salg efterfølgende og være en del af ”Bo på Båd konceptet” på Handbjerg Marina. Det er derimod selve udviklingen af et koncept og overnatningsprodukt, det handler om.

- Ideen er at udvikle en helt ny form for forretningsmodel for udvikling af bæredygtige sommerhusbåde baseret på cirkulær økonomi og genanvendelse, siger Susanne Toftegaard Hansen, erhvervsudviklingschef i Holstebro kommune og fortæller videre:

- Både nationale og internationale analyser viser at folks rejsemotiver i fremtiden i stigende grad vil vægte bæredygtighed og grøn turisme, og det ønsker vi at kunne levere på her i kommunen. Så vi udvikler det her koncept for at tiltrække opmærksomhed, fremtidens turister og skabe grundlag for vækst i turismen, siger hun.

Udgiften til udviklingen af konceptet ligger på 1,016 millioner kroner, og er medfinansieret af FLAG Vestjylland - en forening under Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet i Lokale Aktions Grupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce