Annonce
Holstebro

Kommunen har ændret holdning: Nu må kloge Laura godt komme i SFO

Laura Buschmann Bundgaard har nu fået lov til at komme i SFO. Holstebro Kommune har ellers ad to omgange afvist, at den ti-årige pige måtte blive passet efter skoletid, selvom hun er alderssvarende med de elever, som gerne må komme i SFO. Foto: Johan Gadegaard
10-årige Laura Buschmann Bundgaard blev smidt ud af SFO, fordi hun er fagligt dygtig og blev rykket en skoleklasse op. Nu får hun lov alligevel.

Holstebro: Seks dage.

Det var præcist, hvad det tog 10-årige Laura Buschmann Bundgaard og hendes forældre at få lavet en uretfærdighed om.

Forældrene blev fanget på det forkerte ben, fordi de havde givet tilladelse til, at skolen måtte rykke deres datter en klasse op, fordi hun er fagligt dygtig, hvilket betød, at Laura blev smidt ud af SFO’en et år før sine jævnaldrende.

Annonce

Vi er så glade for, at vi ikke længere skal have den følelse af at gå og tænke på, at hun er utryg, fordi hun ikke kan få lov til at komme i fritter, og hun skal ikke tvinges til at modnes før tid. Der er ingen tvang om, at hvis du er klog, så skal du også være moden.

Christina Buschmann Bundgaard, mor til 10-årige Laura.

Men seks dage efter, familien stod frem med deres kritik i Dagbladet, har kommunen ændret holdning. Fra i dag tirsdag må Laura godt komme i SFO, selvom hun går i 5. klasse.

- Det er en meget glad Laura, der er tilbage i fritteren igen. Det var lige før, hun græd, da vi fortalte hende det. Hun var slet ikke til at skyde igennem, fortæller Christina Buschmann Bundgaard, mor til tiårige Laura.

Tabt penge

Familien modtog den glædelige besked fra Holstebro Kommune i e-Boks mandag, og også for forældrene er det en kæmpe lettelse, at Laura ikke skal gå alene hjem fra skole hver dag og vente på, at de kommer hjem fra arbejde. For dem har det været et logistisk puslespil, at kommunen i første omgang afviste dispensation til at blive i SFO’en og ikke kunne nå at behandle klagen før sommerferien, og efterfølgende også afviste klagen.

Den første måned af skoleåret har Christina Buschmann Bundgaard, der er selvstændig, undgået at lave kundeaftaler efter klokken 14.30 og er dermed gået glip af en indtægt, som ellers har været tiltrængt efter halvandet år med corona og nedlukning. Lauras far har lavet en aftale med sin arbejdsgiver i Aarhus om at kunne arbejde hjemmefra hver onsdag.

- Vi er så glade for, at vi ikke længere skal have den følelse af at gå og tænke på, at hun er utryg, fordi hun ikke kan få lov til at komme i fritter, og hun skal ikke tvinges til at modnes før tid. Der er ingen tvang om, at hvis du er klog, så skal du også være moden, siger en lettet Christina Buschmann Bundgaard.

Annonce

Ikke flere Laura'er

Men børn- og familieudvalget har ikke alene "på baggrund af debatten om Lauras situation" valgt at meddele en dispensation for optagelse i SFO for Laura. Udvalget vil også "på kommende udvalgsmøde indarbejde et supplerende alderskriterium i de eksisterende kriterier", skriver Holstebro Kommune til familien.

- Faktisk er vi overraskede over, at det batter noget for Laura. Vi troede ikke, at de ville lave noget om nu, men vores håb var at få noget fornuft ind i de kasser, så andre børn ikke skal udsættes for det samme. Det gør mig glad, at der fremover ikke kommer andre Laura’er, siger Christiana Buschmann Bundgaard og sender en opfordring videre til politikerne i børn- og familieudvalget:

- Jeg synes, de skal lytte mere til forældrene, som står midt i dilemmaet fremfor på fagpersoner.

Annonce
Holstebro

SFO-ledere peger på flere forklaringer: De yngste børn strømmer til sfo'erne - de ældste siver

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Tyve tog to timer om at stjæle 45 opvaskemaskiner og tørretumblere: Det værste er, at de stjal to bestemte hvidevarer

Sport For abonnenter

Fløjspiller efter nederlag: - Ville gerne have haft to point med hjem fra min gamle hjemmebane

Erhverv

Avlere holder igen med at sælge: - Der kommer jo ikke flere skind, så der er ingen grund til at forære dem væk

Sport For abonnenter

Breddehåndbolden ruller igen efter corona: - Aner ikke hvad de andre hold kommer med

Holstebro

Vil have drøftet mængden af lukkede punkter: For at være helt ærlig, havde jeg ikke spekuleret over det

Debat For abonnenter

Manden har jo ret - vi får for lidt

Kultur

Et ungt søskendepar er med, når det store symfoniorkester opfører koncert med populær filmmusik

Holstebro

Finn samler på en ting, vi allesammen har gået med i lommen: - Der er mange samlere, der køber bare for at købe

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Struer

Ny genbrugsplads skal være klar i slutningen af maj næste år

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Døde insekter var med til at give sur smiley: Jeg synes, at de var hårde ved mig

Annonce