Annonce
Erhverv

Kommunen garanterer lån for 87,4 millioner kroner på havnen

Der er lagt op til en udvidelse af Sydhavnen med endnu en kaj. Arkivfoto: Tomy Kofoed.

Lemvig: Et enigt byråd godkendte på mødet onsdag aften, at man vil give kommunegaranti for et lån på 87,4 millioner kroner, som Thyborøn Havn vil optage til en række nye projekter.

Det er en afledning af, at Thyborøn Havn nu selv må stå for uddybningen af sejlrenden til 10 meter. Det giver en masse materiale i form af mest sand, som bruges til at fylde op og dermed udvide Sydhavnen.

- Der er planer om endnu en kaj i forlængelse af de to, der allerede er etableret - altså en Limfjordskaj 3. Derudover er der en istandsættelse af Søndre Mole og en ny indkørsel ved møllediget, så trafikken ikke kun kan komme ind ad den nuværende indkørsel, forklarede borgmester Erik Flyvholm.

Der var kun opbakning til havnens planer.

- Vi har et virkelig godt samarbejde med Thyborøn Havn. Der er yderligere potentiale i at få en tredje kaj til offshore, og Vattenfall vælger forhåbentlig at benytte Thyborøn Havn i forbindelse med møllerne på havet. Erhvervs-klyngen er klar, sagde Chris Olesen, da han anbefalede på Venstres vegne.

Kenneth Bro (S) forklarede, at når man skulle garantere så store lån, ser man på, hvordan tidligere lån er forvaltet, og hvad man fik ud af det. Kommunen har i 2018 også garanteret for et lån på 90 millioner kroner.

- Her kan vi jo se, at havnen har fået rigtig meget ud af de tidligere projekter, og det hele ser ganske, ganske fornuftigt ud. Man har endog ikke udnyttet den tidligere låneramme helt og undlader det, og så er der en ny, som vi kun kan bakke op om, sagde han.

Søren V. Jensen (V) sluttede af med at konstatere, at de mange gode tiltag på Thyborøn Havn ikke blot kom de lokale virksomheder i Thyborøn til gode.

- Det breder sig som ringe i vandet til resten af kommunen, og det er et fremragende stykke arbejde, man gør på havnen, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Dantrafo kom godt ud af 2020

Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce