Annonce
Struer

Kommunen gør klar til at hjælpe håndværkerne godt i gang

Mens entreprenørerne knokler videre på at blive klar til en indvielse af T.W. Jensens Plads, gør Struer Kommune nu klar til at fremrykke en lang række andre anlægsinvesteringer, som først skulle have været sat i gang i enten 2021 eller 2022. Alt sammen for at være med til at sætte turbo på den overordnede samfundsøkonomi, når krisen letter. Arkivfoto: Frede Stengaard
Byrådet i Struer Kommune vil 1. april tage stilling til, hvad der ligger af projekter på tegnebrættet, som kan fremrykkes og sættes i gang allerede i år
Annonce

Struer: Struer Kommune gør klar til at følge en opfordring fra både regeringen og Kommunernes Landsforening om at være med til at sætte turbo på beskæftigelsen, når de nuværende restriktioner bliver ophævet.

- Vi har fået et overblik over, hvad vi har af muligheder, fortæller borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) efter et møde i kommunens økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalg tirsdag formiddag.

- Det kan være en renovering af skolerne i lokalområderne eller energibesparende foranstaltninger, som vi i alle tilfælde ville have gennemført i løbet af 2021, fortæller han.

Andre muligheder er en omlægning af parkeringspladsen ved Midtpunktet i Hvidbjerg eller en fremrykning af de kommunale investeringer i helhedsplanen for en udvikling ved Oddesund.

- Vi har fået en lang liste, som vi vil tage stilling til, når vi afvikler et byrådsmøde under lidt andre omstændigheder end normalt onsdag den 1. april, forklarer Niels Viggo Lynghøj.

- Vi vil afvikle byrådsmødet som et telefonmøde, så vi undgår tæt kontakt, forklarer han, og en af de store forskelle er så også, at det bliver uden mulighed for at kunne sætte sig ind i byrådssalen for at følge debatten.

- Men vi regner med at kunne optage, hvad der bliver sagt, så det på den måde kan blive offentliggjort, fortæller Niels Viggo Lynghøj.

Vi har fået en lang liste, som vi vil tage stilling til, når vi afvikler et byrådsmøde under lidt andre omstændigheder end normalt onsdag den 1. april.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), Struer Kommune

Annonce

Væk med anlægsloftet

Så alle vil altså kunne høre, hvad de forskellige partier har af argumenter for at gennemføre enten det ene eller det andet af de mange forslag, der kommer på bordet, og som udgangspunkt bliver det i alle tilfælde projekter, som byrådet allerede har godkendt og sat penge af til på budgetterne for enten 2021 eller i 2022.

- På den måde går det helt op. Vi kommer bare til at bruge lidt mere i 2020 og så lidt mindre i både 2021 og 2022, forklarer Niels Viggo Lynghøj om det overordnede princip i den kommunale indsats for at være med til at sparke økonomien op i gear, når corona-krisen lægger sig.

Dette kræver så også, at Kommunernes Landsforening ophæver en aftale om et anlægsloft.

- Som udgangspunkt har vi mulighed for at bruge cirka 50 millioner kroner om året på anlægsinvesteringer i Struer Kommune, fortæller Niels Viggo Lynghøj, og de samme restriktioner er der på de kommunale udgifter til driften.

Alle kommuner har en service-ramme, der skal overholdes.

- Men når vi kommer igennem en krise, som den vi er ude i med corona-smitten, må det være noget, der vil blive justeret, mener Niels Viggo Lynghøj.


_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Holstebro

Vinderup ramt af indbrudsbølge

Annonce