x
Annonce
Erhverv

Kommunen fremskynder betalinger og renoveringer

Det kan eksempelvis være allerede planlagt vejarbejde, eller renovering på skoler, der kan blive fremskyndet. Arkivfoto: Morten Stricker
I et forsøg på at hjælpe det lokale erhvervsliv i corona-krisen åbner Struer Kommune nu op for forskellige tiltag, der skal afværge den værste krise i det lokale erhvervsliv

Struer: Erhvervslivet står mest af alt stille for tiden rundt om i de danske byer, og Struer er ingen undtagelse. I et forsøg på at redde noget lokalt erhvervsliv, så byrådsmedlem Mads Jakobsen (V) gerne, at Struer Kommune fremrykkede allerede planlagte renoveringsprojekter, så de lokale firmaer kunne få noget at rive i.

- Jeg kan se, at det er noget mange andre kommuner gør, og det synes jeg vi skal have en snak om, så vi kan få gang i det i Struer, for det her corona kommer til at trække spor gennem samfundet og vores erhvervsliv, siger Mads Jakobsen.

På tirsdag er der møde i ØK-udvalget, og ifølge Mads Jakobsen ville det være en oplagt mulighed for at diskutere mulighederne i Struer.

- Jeg vil ikke forholde mig til hvilke projekter, der skal fremrykkes, men det ville da være oplagt at male skoler eller børnehaver, nu der ingen børn er, hvis det er nogle af de projekter der er i pipeline, siger Mads Jakobsen.

Annonce

Vi vil gerne afhjælpe de udfordringer, som virksomhederne lokalt står i i øjeblikket på grund af corona-virus.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester

Allerede i gang

Ifølge borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) er der dog allerede gang i at få fremrykket netop renoveringsprojekter i kommunen.

- Det var en af anbefalingerne, som vi fik fra KL for en lille uges tid siden, så det er der allerede sat gang i. Vores chef for teknisk drift og anlæg er ved at kigge i porteføljen og finde ud af, hvad man kunne forestille sig kunne blive fremrykket af både renovering og vedligehold, siger Niels Viggo Lynghøj.

Han arbejder selv stort set hjemmefra med iPad og telefon som arbejdsredskab, fortæller han, og tager kun ind på rådhuset når det er strengt nødvendigt. Han ser ingen problemer i forhold til at udsætte arbejderne på projekterne for corona-smitte.

- Vi vil gerne afhjælpe de udfordringer, som virksomhederne lokalt står i i øjeblikket på grund af corona-virus, og de fleste projekter foregår jo ude i den fri luft, hvor de kan holde afstand til hinanden, siger Niels Viggo Lynghøj.

Han fortæller, at forslaget bliver fremlagt til orientering til ØK-mødet på tirsdag, og at kommunen derudover har åbnet for, at leverandører til kommunen kan få fremskyndet deres betalinger fra kommunen, hvis de ønsker det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce