Annonce
Erhverv

Kommunen fremskynder betalinger og renoveringer

Det kan eksempelvis være allerede planlagt vejarbejde, eller renovering på skoler, der kan blive fremskyndet. Arkivfoto: Morten Stricker
I et forsøg på at hjælpe det lokale erhvervsliv i corona-krisen åbner Struer Kommune nu op for forskellige tiltag, der skal afværge den værste krise i det lokale erhvervsliv

Struer: Erhvervslivet står mest af alt stille for tiden rundt om i de danske byer, og Struer er ingen undtagelse. I et forsøg på at redde noget lokalt erhvervsliv, så byrådsmedlem Mads Jakobsen (V) gerne, at Struer Kommune fremrykkede allerede planlagte renoveringsprojekter, så de lokale firmaer kunne få noget at rive i.

- Jeg kan se, at det er noget mange andre kommuner gør, og det synes jeg vi skal have en snak om, så vi kan få gang i det i Struer, for det her corona kommer til at trække spor gennem samfundet og vores erhvervsliv, siger Mads Jakobsen.

På tirsdag er der møde i ØK-udvalget, og ifølge Mads Jakobsen ville det være en oplagt mulighed for at diskutere mulighederne i Struer.

- Jeg vil ikke forholde mig til hvilke projekter, der skal fremrykkes, men det ville da være oplagt at male skoler eller børnehaver, nu der ingen børn er, hvis det er nogle af de projekter der er i pipeline, siger Mads Jakobsen.

Annonce

Vi vil gerne afhjælpe de udfordringer, som virksomhederne lokalt står i i øjeblikket på grund af corona-virus.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester

Allerede i gang

Ifølge borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) er der dog allerede gang i at få fremrykket netop renoveringsprojekter i kommunen.

- Det var en af anbefalingerne, som vi fik fra KL for en lille uges tid siden, så det er der allerede sat gang i. Vores chef for teknisk drift og anlæg er ved at kigge i porteføljen og finde ud af, hvad man kunne forestille sig kunne blive fremrykket af både renovering og vedligehold, siger Niels Viggo Lynghøj.

Han arbejder selv stort set hjemmefra med iPad og telefon som arbejdsredskab, fortæller han, og tager kun ind på rådhuset når det er strengt nødvendigt. Han ser ingen problemer i forhold til at udsætte arbejderne på projekterne for corona-smitte.

- Vi vil gerne afhjælpe de udfordringer, som virksomhederne lokalt står i i øjeblikket på grund af corona-virus, og de fleste projekter foregår jo ude i den fri luft, hvor de kan holde afstand til hinanden, siger Niels Viggo Lynghøj.

Han fortæller, at forslaget bliver fremlagt til orientering til ØK-mødet på tirsdag, og at kommunen derudover har åbnet for, at leverandører til kommunen kan få fremskyndet deres betalinger fra kommunen, hvis de ønsker det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce