Annonce
Struer

Kommunen ønsker større arealer til byggeri af både sommerhuse og boliger

Byrådet ønsker plads til mange flere sommerhuse i Struer Kommune, og Erhvervstyrelsen får derfor en ansøgning om en udvidelse af sommerhusområderne ved både Toftum og Livbjerggård og en etablering af nye ved både Venø By og Oddesund Syd. Arkivfoto: Poul Erik Nielsen
Planerne blev tirsdag godkendt i byrådet, og Erhvervsstyrelsen får nu en ansøgning om dispensation fra reglerne om byggerier i umiddelbar nærhed af kysten

Struer: Byrådet godkendte tirsdag et forsøg på at få udvidet sommerhusområderne ved både Livbjerggård og Toftum, og desuden er der et kommunalt ønske om at få udlagt et område ved både Venø By, Humlum Havn og ved Oddesund Syd til et byggeri af flere sommerhuse i kommunen.

Planerne er skrevet ind i et tillæg til den kommunale planstrategi, og en ansøgning om at få områderne godkendt som sommerhusområder vil nu blive sendt videre til Erhvervsstyrelsen.

Samtidig vil Erhvervsstyrelsen få tilsendt en ansøgning fra Struer Kommune om at gå godkendt et areal ved Kjelding Høj, et område nordøst for Bremdal, to områder ved Venø By og et område sydøst for Struer som potentielle udviklingsområder inden for en kystnærhedszone, hvor der er skrappe nationale restriktioner for, hvad der må ske.

Forslaget om at få indføjet de nye områder i den kommunale planstrategi blev vedtaget af et enigt byråd med et par enkelte ændringer i forhold til det oprindelige forslag.

Danmarks Naturfredningsforening havde under en otte uger lang høringsperiode gjort indsigelser mod en inddragelse af både områderne ved Venø By og et åbent areal mellem det eksisterende sommerhusområde i Toftum Bjerge og Humlum By.

Danmarks Naturfredningsforening ønskede, at området mellem Toftum Bjerge og Humlum blev bevaret som en grøn kile mellem de to bebyggelser, og på Venø ville Danmarks Naturfredningsforening hellere have slukket for pumperne og området udlagt til vådeng og fri natur.

Området ved Humlum Havn ønsker Danmarks Naturfredningsforening også bevaret og gør opmærksom på, at området både ligger inden for strandbeskyttelseslinjen, og at det må betegnes som et særligt bevaringsværdigt landskab.

Byrådet anerkendte naturfredningsforeningens synspunkter på udviklingen omkring Venø By. Ikke i det fulde omfang, men det udpegede område blev rettet til, så der blev taget hensyn til beskyttet natur.

Nu er det så op til Erhvervsstyrelsen at træffe den endelige beslutning om, hvor store arealer Struer Kommune kan inddrage til byggeri af både sommerhuse, boliger og erhverv.

Annonce
Danmarks Naturfredningsforening gjorde indsigelser mod de kommunale planer om at inddrage et åbent landskab mellem Toftum Bjerge og Humlum By til et nyt sommerhusområde i Struer Kommune. Illustration: Struer Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce